Nicolae Ciucă vorbește despre statele care au votat pentru condamnarea agresiunii provocate de armata rusă. Astfel, 141 de state au votat pentru condamnare și 5 au votat împotrivă.

Citeste si: Peste 14.000 de soldați ruși au fost uciși și 450 de tancuri doborâte

”România alături de Europa și lumea întreagă se confrunta la data declanșării conflagrației cu pandemia și efectele economice ale acesteia.

Li s-a adăugat criza energetică globală, deloc ruptă de actualul război.

Peste toate s-a adăugat utilizarea instrumentului militar pe scară largă de către Rusia, criza refugiaților și perspectiva unei crize economice, anunțată de problematica extrem de complexă a coerenței lanțurilor de aprovizionare și rupturi în globalizare ca urmare a sancțiunilor și izolării impuse Rusiei și Belarusului.

Citeste si: Mii de ucraineni îngenunchiați în fața convoaielor cu soldații uciși

Spre deosebire de momentul 2015 când 1.000.000 de migranți din Orientul Mijlociu au zdruncinat Europa amenințând să o scindeze, criza actuală a refugiaților ucraineni a demonstrat un comportament opus, solidar și imbatabil."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

România a avut peste jumătate de milion de refugiați în țară

"În România oamenii obișnuiți s-au alăturat ONG-urilor, celor religioase, administrațiilor publice locale pentru a sprijini, a ajuta, a hrăni, a găzdui și transporta pe cei aflați în nevoie.

Citeste si: Zelenski, mesaj pentru mercenarii care se alătură forțelor ruse: „Va fi cea mai proastă decizie din viața ta”

România a avut jumătate de milion de refugiați ucraineni pe teritoriul său. Mai adăugăm câteva mii de resortisanți ai altor state prinși în războiul din Ucraina care ne-au traversat țara și au avut nevoie de ajutor pentru a ajunge în statele de origine. România a acordat sprijin tuturor. Este momentul în care România a fost recunoscută de toți liderii lumii. A fost un moment în care România a strălucit”, declarațiile premierului Nicolae Ciucă în contextul  războiului din Ucraina.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu președintele Estoniei. "Prezența militară a Rusiei în Belarus are implicații pe termen mediu și lung"

”Am investit 3,4 milioane de euro în ajutorul umanitar și am construit un hub logistic european pentru ajutor umanitar la Suceava. Este vorba despre refugiați dar este vorba și despre ucrainenii rămași în țara lor care au nevoie de hrană, combustibil și medicamente.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Alături de NATO, de partenerii din Uniunea Europeană, de statele lumii, am fost alături și suntem gata să sprijinim în continuare aceste eforturi!”, a adăugat premierul.

141 de state au votat pentru condamnarea Rusiei

”În adunarea generală a ONU 141 de state au votat pentru rezoluția de condamnare a agresiunii ruse, în timp ce doar 5 state au votat împotrivă: Rusia, Belarus, Siria, Coreea de Nord și Eritrea. Un vot covârșitor care trădează mobilizarea globală și coeziunea în fața acestei enormități a războilui convențional de distrugere în plin secol 21, la care niciunul dintre noi nu s-ar fi așteptat.”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citeste si: Rusia, acuzată că "se preface că negociază", dar procedează exact ca în Siria și Cecenia

Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a ONU de la Haga a ordonat Rusiei să oprească invazia din Ucraina, declarând că nu a văzut nicio dovadă care să susțină justificarea războiului de către Kremlin. Rusia a afirmat că nu va putea face acest lucru și că nu poate lua în calcul această variantă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si