Nicolae Ciucă vorbește despre statele care au votat pentru condamnarea agresiunii provocate de armata rusă. Astfel, 141 de state au votat pentru condamnare și 5 au votat împotrivă.
Citeste si: Peste 14.000 de soldați ruși au fost uciși și 450 de tancuri doborâte
”România alături de Europa și lumea întreagă se confrunta la data declanșării conflagrației cu pandemia și efectele economice ale acesteia.
Peste toate s-a adăugat utilizarea instrumentului militar pe scară largă de către Rusia, criza refugiaților și perspectiva unei crize economice, anunțată de problematica extrem de complexă a coerenței lanțurilor de aprovizionare și rupturi în globalizare ca urmare a sancțiunilor și izolării impuse Rusiei și Belarusului.
Citeste si: Mii de ucraineni îngenunchiați în fața convoaielor cu soldații uciși
România a avut peste jumătate de milion de refugiați în țară
"În România oamenii obișnuiți s-au alăturat ONG-urilor, celor religioase, administrațiilor publice locale pentru a sprijini, a ajuta, a hrăni, a găzdui și transporta pe cei aflați în nevoie.
”Am investit 3,4 milioane de euro în ajutorul umanitar și am construit un hub logistic european pentru ajutor umanitar la Suceava. Este vorba despre refugiați dar este vorba și despre ucrainenii rămași în țara lor care au nevoie de hrană, combustibil și medicamente.
Alături de NATO, de partenerii din Uniunea Europeană, de statele lumii, am fost alături și suntem gata să sprijinim în continuare aceste eforturi!”, a adăugat premierul.
141 de state au votat pentru condamnarea Rusiei
”În adunarea generală a ONU 141 de state au votat pentru rezoluția de condamnare a agresiunii ruse, în timp ce doar 5 state au votat împotrivă: Rusia, Belarus, Siria, Coreea de Nord și Eritrea. Un vot covârșitor care trădează mobilizarea globală și coeziunea în fața acestei enormități a războilui convențional de distrugere în plin secol 21, la care niciunul dintre noi nu s-ar fi așteptat.”, a mai spus Nicolae Ciucă.
Citeste si: Rusia, acuzată că "se preface că negociază", dar procedează exact ca în Siria și Cecenia
Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a ONU de la Haga a ordonat Rusiei să oprească invazia din Ucraina, declarând că nu a văzut nicio dovadă care să susțină justificarea războiului de către Kremlin. Rusia a afirmat că nu va putea face acest lucru și că nu poate lua în calcul această variantă.