Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, măsurile din pachetul social care vor fi adoptate de Executiv, de la majorarea punctului de pensie şi a indemnizaţiei sociale pentru pensionari, la creşterea alocaţiilor pentru copii şi acordarea unei indemnizaţii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, în luna ianuarie, o singură dată pe an. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând cu 2022.

Guvernul aprobă un pachet măsuri speciale

„Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1442 lei cât este în prezent la 1586 lei. Decidem creşterea indemnizaţie i sociale pentru pensionari cu 20%, de la 800 la 1.000 de lei, începând cu anul 2022.  Majorăm alocaţia de stat pentru copii, acordarea unei indemnizaţii suplimentare, pentru persoanele cu dizabilităţi, resepctiv a 13 a indemnizaţie. Mai exact, alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copiii  până la 2 ani, sau până la 3 ani pentru copiii cu dizabilităţi. De asemenea alocaţia de stat creşte la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 şi 18 ani, dar şi după 18 ani, pentru tinerii care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Citeste si: Certificatul COVID la locul de muncă, introdus până de Anul Nou- surse

Indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi

Premierul a mai anunţat că printr-o altă măsură, Guvernul va stabili acordarea în mod excepţional a unei indemnizaţii suplimentare, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri.

Aceasta se va acorda o singură dată, în luna ianuarie. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Elev din Botoșani, lovit de o autospecială a Poliției pe trecerea de pietoni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si