Pentru funcția de președinte al Senatului, USR a propus-o pe Anca Dragu care a primit 16 „voturi” pentru și 88 „împotrivă”.

Nicolae Ciucă a demisionat ieri din funcția de premier

"Îmi exprim prin aceasta noua poziție disponibilitatea pentru a continua sa muncim la fel ca, împreună la nivelul Senatului, activitatea legislativului sa fie îndreptată spre aceste proiecte de legi de care România are asa multa nevoie", a spus Nicolae Ciucă.

„Doresc să vă mulțumesc în primul rând pentru modul în care ați sprijinit activitatea Guvernului României începând de la momentul în care senatului și-a intrat în mandat. 

(...) Doresc să vă mulțumesc pentru votul dvs de încredere și să vă asigur că din această poziție, împreună cu dvs, vom continua să desfășurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul coaliției și la sprijinirea întregii activități guvernamentale. 

Avem proiecte care nu fac altceva decât să continue să modernizeze și să dezvolte România, pentru asta trebuie să ne desfășurăm activitatea și să găsim soluțiile, pentru a falicita, din punct de vedere legislativ, tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de țară”, a declarat Nicolae Ciucă, după vot.

Marea rotativă guvernamentală începe astăzi. De la ora 12:00 vor avea loc discuții la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Surse politice au declarat că PNL și PSD ar urma să meargă împreună și UDMR separat, în ciuda potrocolului existent.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Klaus Iohannis  se întâlnește astăzi la Cotroceni cu PNL, PSD și cu minoritățile naționale pentru a se consulta în privința  desemnării noului Guvern.  La 12:30 sunt așteptați cei din UDMR, separat de partidele alături de care au format coaliția de guvernare.

Cine va fi numit în funcția de premier?

Luni, Marcel Ciolacu declara că dacă va fi numit premier va discuta cu liderul UDMR, Kelemen Hunor și cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

La finalul acestei zile, președintele Klaus Iohannis este așteptat să anunțe noul prim-ministru, fiind vorba despre liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Începând cu ora 16:00, cele trei partide din coaliția de guvernare se întâlnesc pentru a stabili portofoliile pentru fiecare formațiune politică, negociate în ședința de luni seara.

Surse politice au spus că Guvernul Ciolacu va avea 18 ministere, nu 20 câte sunt prevăzute în prezent. Ministerul Turismului și Sportului și Ministerul Antreprenoriatului vor fi transformate în Agenții.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Programul de marți al consultărilor cu partidele din Parlament:

Citește și:  UPDATE- VIDEO- Nicolae Ciucă își anunță demisia în ciuda grevei din educație/ Cătălin Predoiu a fost desemnat prim-ministru interimar

 

  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL) – Partidul Social Democrat (PSD) – Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale
  • Ora 12:30 – Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
  • Ora 13:00 – Uniunea Salvați România (USR)
  • Ora 13:30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si