"Aşa cum am promis, punem în aplicare măsurile de protejare a cetăţenilor români şi economiei, cuprinse în programul guvernamental «Sprijin pentru România». Primele carduri către români pe care vor fi încărcate voucherele sociale în valoare de 250 lei au fost distribuite, începând de ieri, de Poşta Română. Încărcarea voucherelor pe carduri se va face după ce se încheie procesul de distribuire, începând cu data de 20 iunie 2022. Le mulţumesc ministerelor şi companiilor naţionale şi private, care s-au mobilizat exemplar şi s-au sincronizat, astfel încât distribuirea cardurilor să înceapă mai devreme decât termenul estimat iniţial", a precizat Nicolae Ciucă,

sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cine va benefecia de voucherele sociale

Conform primului ministru, aproximativ 3 milioane de persoane, printre care pensionari, persoane cu dizabilităţi, familii cu venituri mici şi persoane fără adăpost- vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni, bani pe care îi vor putea folosi pentru cumpărarea de produse alimentare.

Citeste si: Fostul ginere al lui Traian Băsescu a fost prins băut în trafic de polițiștii din Capitală. Ce alcoolemie avea fostul soț al Elenei Băsescu

"Valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 3,1 miliarde lei şi vor fi acordate în patru tranşe, până la finalul anului", a mai adăugat premierul Nicolae Ciucă.

Unde vor putea fi folosite voucherele alimentare pe care Guvernul urmează să le acorde începând din luna iunie 2022

Vouchere alimentare iunie 2022. Cu ajutorul  voucherelor oferite de Guvern  românii cu venituri mici vor putea cumpăra diverse alimente, în special cele de bază. 

Printre acestea se numără: pâine, cartofi, orez, ulei, carne, făină, mălai, ouă, lapte, brânză, legume, fructeor, dar și alte produse alimentare care le sunt necesare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Voucherele vor putea fi folosite de beneficiari doar pentru achiziția produselor alimentare și plata meselor calde. Acestea vin pe suport electronic și nu vor permite operațiuni de retragere numerar sau preschimbare în numerar.

Ajutorul de la stat va ajunge la beneficiari sub forma unor carduri speciale care vor putea fi folosite doar în magazinele care acceptă plata cu cardul. Astfel, magazinele trebuie să dețină sisteme POS pentru a putea fi acceptate voucherele de la stat.

Citeste si:  Voucherele de 50 de euro întârzie

Autoritățile susțin că în cazul persoanelor care nu pot ajunge la magazinele care acceptă plata cu cardul, alimentele ar putea să fie livrate la ușile beneficiarilor de către companiile care pot oferi astfel de servicii și care dețin sisteme de plata cu cardul.

„Se vor deplasa fie societăţile, fie se va organiza aşa încât persoanele să beneficieze de produsele alimentare pe care le vom pune la dispoziţie”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii despre distribuirea voucherelor sociale.  

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Este important de menționat că beneficiarii ajutorului de la stat nu vor putea cumpăra cu vouchere tutun sau băuturi alcoolice.

Citeste si: VIDEO| Un hobby modern! Tot mai mulți români investesc în avioane de mici dimensiuni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si