Aprobăm astăzi, așa cum ne-am asumat săptămâna trecută, prin Hotărâre de Guvern, planul de iarnă pentru asigurarea continuității furnizării energiei electrice pentru iarnă ”, a declarat premierul  Nicolae Ciucă.

Secretarul de stat în ministerul Energiei a vorbit despre obiectivele acestui plan.

Citeste si: Reacția TAROM după suspendarea zborurilor Blue Air: Vom depune toate eforturile pentru cetățenii blocați în aeroporturi, deși este o perioadă aglomerată și cu factor de încărcare maxim

Obiectivele principale ale programului de iarnă sunt evaluarea consumului de energie a țării în perioada 1 noiembrie 2022-31 martie 2023, evaluare care are ca obiectiv satisfacerea cerințelor acestuia la parametri de calitate și siguranță în alimentare în condițiile funcționării stabile și în siguranță a sistemului electro-energetic național, precum și stabilirea resurselor energetice necesare acoperii consumului, precum și evaluarea resurselor financiare necesare ”, a spus premierul. 

Ciucă, despre celula de criză a Guvernului

Tot astăzi, în cadrul ședinței, Nicolae Ciucă a vorbit despre situația zborurilor suspendate de către compania aeriană Blue Air. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Anunțul momentului în criza Blue Air. Compania cere reeșalonarea datoriilor

Din această cauză, mai mulţi cetăţeni români au rămas blocaţi în mai multe aerporturi, În acest sens, începând de aseară am luat decizia să intervenim pentru a sprijin cetăţenii români, ei sunt clar afectaţi de suspendarea acestor zboruri, ministerele de linie au întreprins măsurile necesare astfel încât să îi sprijinim să vină acasă.

Toate aceste demersuri trebuie făcute cu respectarea legii şi fondurile alocate de la bugetul de stat trebuie recuperate de la compania care a generat această situaţie ”, a spus premierul Ciucă.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si