Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Nicolae Ciucă îi sfătuiește pe români să reducă consumul de energie electrică: „Să reducem risipa”

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre reducerea consumului de energie electrică și spune că în Guvern s-a discutat despre implementarea unui sistem de penalități pentru cei care nu reduc consumul de energie și în același timp acordarea de beneficii celor care economisesc. Cu toate acestea, în prezent nu există soluții pentru a aplica astfel de măsuri.

Madalina Grigore,

Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe români să economisească consumul de energie electrică


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Întrebat sâmbătă dacă Guvernul va lua în calcul acordarea de beneficii acelor consumatori care economisesc energie electrică și îi va taxa pe cei care consumă mai mult, primul-ministru Nicolae Ciucă a afirmat că această ipoteză a fost discutată în cadrul Executivului, dar nu există încă o soluție pentru aplicarea acestor măsuri.

Ce a spus premierul Nicolae Ciucă despre reducerea consumului de energie electrică?

„Am discutat în şedinţa de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit, şi facem apel la populaţie, să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni pentru a putea să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna

viitoare”, a spus Nicolae Ciucă. 

Citeste si: Veste excelentă pentru firmele din România: vin 4 miliarde de euro de la Comisia Europeană

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Referitor la o decuplare a tarifelor la energia electrică de cele practicate la gazele naturale, o măsură adoptată în alte țări europene, care au prețuri accesibile la energie datorită acestei măsuri, premierul a mărturisit că România susține acest demers.

„Mandatul a fost cât se poate de bine structurat: el a vizat partea în care să susținem propunerea de decuplare a prețului la energie de cel al gazelor, o soluție unitară în ceea ce privește taxarea, impozitarea, precum și o soluție unitară în ceea ce privește evoluția preturilor pe piața SPOT astfel încât să nu existe fluctuațiile acelea de preț”, a declarat Nicolae Ciucă.

Referitor la posibilitatea ca mai mulți furnizori să intre în faliment, în urma noilor acte legislative din energie, primul-ministru spune: „ Am analizat toate aceste aspecte, am discutat inclusiv această vulnerabilitate, ca o parte dintre furnizori- este vorba de furnizorii mici – să aibă probleme şi suntem în măsură să sprijinim pe toţi cei care vor avea probleme”.

Citeste si: Nicolae Ciucă: Nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI