„Nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor. Sunt asigurate de asenenea fonduri pentru toate nevoile pe care le are Ministerul Sănătăţii. Acestea sunt elemente certe pe care le-am discutat cu ministrul Finanțelor și ministrul Sănătății”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeste si: Audieri fără surprize în Parlament. Toți miniștrii din Guvernul Ciucă au primit aviz favorabil

Cum vor fi alocați banii

Suma va fi alocată printr-o rectificare bugetară. Mai exact despre 2,7 miliarde de lei care au fost tăiați de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară, cu promisiunea că vor fi alocați la cea de-a doua rectificare bugetară. Cu toate acestea, o  nouă rectificare bugetară nu a putut fi făcută cât timp România nu a avut Guvern.

„În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine şi după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat și unde suntem cu resursele financiare”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Marcel Ciolacu candidează pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților

Miniștrii din Cabinetul Ciucă au depus azi jurământul

La finalul ceremoniei de depunere a jurământului de către miniștrii din Guvernul Ciucă, Klaus Iohannis a declarat încheiată criza politică, dar nu și pe celelalte. Șeful statului le-a transmis membrilor Guvernului că „oamenii vor să vadă fapte. Oamenii vor să vadă rezultate.

Vă invit să le livrați”. La ceremonie au participat și președinții celor două camere, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, dar și președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu.  

Citeste si: Sorin Grindeanu este vicepremier în guvernul condus de Ciucă

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si