Nicolae Dobrin  a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai României, așa cum susținea Hagi acum ceva timp.

Nicolae Dobrin ar fi implinit 75 de ani pe 26 august 2022

Cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, așa cum este numit de o bună parte a suporterilor de la noi, Nicolae Dobrin, cunoscut ca „Gâscanul” sau „Prințul din Trivale”, ar fi sărbătorit astăzi alături de familie și prieteni 75  de ani.

Nicolae Dobrin este imaginea reprezentativă a fotbalului românesc.

Citeste si: O legenda a echipei Dinamo a murit in a doua zi de Paste

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Despre Nicolae Dobrin s-au scris și se vor mai scrie zeci de articole și foarte multe pagini, pentru că a fost unul dintre cei mai talentați fotbaliști din istorie. Fără Nicolae Dobrin, fotbalul românesc ar fi fost cu siguranță mult mai sărac. El a fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al României, în anii 1966, 1967 și 1971.

Născut la 26 august 1947, „Gâscanul” a debutat în lumea fotbalului la 14 ani și 10 luni la echipa Dinamo Pitești (așa cum se numea pe atunci F.C.

Argeș Pitești). A înscris pentru echipa lui de suflet 111 goluri în cele 408 meciuri jucate și a câștigat două titluri de campion național cu aceasta.

Dobrin a avut o căsnicie de 41 de ani

Deși fotbalul era mult mai mult decât o pasiune, Dobrin a cunoscut iubirea adevărată alături de soția sa, Gica Dobrin, cea care i-a fost aproape până în ultimele clipe ale vieții.

Aceasta i-a stat alături timp de 41 de ani şi de la numele căreia i se şi spunea Gicu, a dezvăluit că l-a iubit necondiționat, chiar mai mult decât s-a iubit pe sine.

Dobrin a avut ultimul transfer pe data de 26 octombrie 2007.

Una dintre cele mai negre zile în fotbalul românesc a fost ziua în care oamenii l-au pierdut pe „Prinţul din Trivale”. Motivul decesului a fost un cancer pulmonar. Acesta și-a pierdut viața la spitalul aflat în Pitești, după o lungă perioadă în care acesta a suferit foarte mult. 

Corpul neînsuflețit al marelui argeșean a fost depus în dimineața înmormântării, în incinta tribunei oficiale a stadionului din Pitești, care din 2003 poartă numele „Nicolae Dobrin”. La înmormântarea sa, pe 29 octombrie 2007, au participat peste 5.000 de persoane.

Citeste si: A murit Titi Ionescu, conducător al sportului dâmboviţean


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si