Comisarul european, Nicolas Schmit, a avut de spus doar cuvinte de laudă pentru România. Acesta consideră că felul în care a gestionat situația refugiaților din Ucraina este remarcabil.

Citeste si: Un cuplu de ucraineni s-a căsătorit în Botoșani. Cei doi vor să fie împreună până la moarte

Politicianul a fost surprins și mândru de cum a gestionat România această situație. Comisarul european este de părere că este un gest remarcabil.

Ce a anunțat Nicolas Schmit

Oficialul a avut o discuție despre situația socio-economică și refugiații din România și crede că și-a exprimat recunoștina și puternica apreciere a Comisiei pentru ceea ce face Guvernul și populația României pentru refugiați.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă: "Avem nevoie de apărare mai puternică și de descurajarea Rusiei"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Am avut o discuţie despre situaţia socio-economică şi refugiaţii din România. Cred că mi-am exprimat recunoştinţa şi puternica apreciere a Comisiei pentru ceea ce face Guvernul şi populaţia României pentru aceşti refugiaţi. România s-a confruntat cu o sosire masivă a unui număr mare de oameni din Ucraina care au fost goniţi de război. Cred că felul în care a fost gestionată această situaţie este remarcabil. Nu pot decât să vă mulţumesc dumneavoastră, Guvernului şi populaţiei României”, a

spus Nicolas Schmit.

Nicolas Schmit a fost în vizită de lucru în România. El s-a întâlnit joi cu ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.

Citeste si: O familie de refugiați ucraineni au ajuns la mănăstirea de la Sihăstria: ”M-am rugat pentru Putin”

Conform primelor informații dintr-un comunicat cele mai importante teme discutate au fost reprezentate de răspunsul Uniunii Europene la războiul din Ucraina și totodată sprijinul pe care oamenii l-au acordat refugiaților.

De asemenea, aceștia au pus problema și reformelor sociale din cadrul Mecanismului de Reformă și Reziliență.

Un oficial european a asigurat că România și țările care se confruntă în această perioadă cu o criză a refugiaților din Ucraina, vor fi sprijinite de Comisia Europeană, iar eforturile nu vor afecta suportul care este acordat grupurilor vulnerabile de sărăcie și excluziune sociale.

Citeste si: Strategia Națională pentru reducerea sărăciei în următorii 5 ani. Cum și-a propus Guvernul să vină în ajutorul românilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si