Close sidebar
Close sidebar

Comisarul european, Nicolas Schmit, laudă România pentru ospitalitate: „Felul în care a fost gestionată această situaţie este remarcabil"

Comisarul european, Nicolas Schmit, este mândru de România. Oficialul laudă poporul pentru ospitalitatea și generozitatea de care a dat dovadă față de ucraineni.

Georgiana Balaban,

Comisarul european, Nicolas Schmit, îi laudă pe români.

[Sursa foto: Arhivă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Comisarul european, Nicolas Schmit, a avut de spus doar cuvinte de laudă pentru România. Acesta consideră că felul în care a gestionat situația refugiaților din Ucraina este remarcabil.

Citeste si: Un cuplu de ucraineni s-a căsătorit în Botoșani. Cei doi vor să fie împreună până la moarte

Politicianul a fost surprins și mândru de cum a gestionat România această situație. Comisarul european este de părere că este un gest remarcabil.

Ce a anunțat Nicolas Schmit

Oficialul a avut o discuție despre situația socio-economică și refugiații din România și crede că și-a exprimat recunoștina și puternica apreciere a Comisiei pentru ceea ce face Guvernul și populația României pentru refugiați.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă: "Avem nevoie de apărare mai puternică și de descurajarea Rusiei"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Am avut o discuţie despre situaţia socio-economică şi refugiaţii din România. Cred că mi-am exprimat recunoştinţa şi puternica apreciere a Comisiei pentru ceea ce face Guvernul şi populaţia României pentru aceşti refugiaţi. România s-a confruntat cu o sosire masivă a unui număr mare de oameni din Ucraina care au fost goniţi de război. Cred că felul în care a fost gestionată această situaţie este remarcabil. Nu pot decât să vă mulţumesc dumneavoastră, Guvernului şi populaţiei României”, a

spus Nicolas Schmit.

Nicolas Schmit a fost în vizită de lucru în România. El s-a întâlnit joi cu ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.

Citeste si: O familie de refugiați ucraineni au ajuns la mănăstirea de la Sihăstria: ”M-am rugat pentru Putin”

Conform primelor informații dintr-un comunicat cele mai importante teme discutate au fost reprezentate de răspunsul Uniunii Europene la războiul din Ucraina și totodată sprijinul pe care oamenii l-au acordat refugiaților.

De asemenea, aceștia au pus problema și reformelor sociale din cadrul Mecanismului de Reformă și Reziliență.

Un oficial european a asigurat că România și țările care se confruntă în această perioadă cu o criză a refugiaților din Ucraina, vor fi sprijinite de Comisia Europeană, iar eforturile nu vor afecta suportul care este acordat grupurilor vulnerabile de sărăcie și excluziune sociale.

Citeste si: Strategia Națională pentru reducerea sărăciei în următorii 5 ani. Cum și-a propus Guvernul să vină în ajutorul românilor

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI