Toti apropiatii ei sunt devastati de aceasta tragedie, nimeni nu se astepta la un asemenea deznodamant.

Viata Nicoletei nu a avut numai un final tragic, ci intreaga sa existenta a fost marcata de violenta. Tanara, mama a doi copii, a crescut cu un tata agresiv, a fugit din calea lui, s-a casatorit cu barbatul pe care il iubea, au facut impreuna doi copii si, cand credea ca isi va trai, in sfarsit, fericirea, s-a trezit, din nou, in ceea ce ura mai tare: violenta, potrivit Vremea Noua.

A ales sa se desparta de tatal copiilor ei tocmai pentru ca nu-si dorea ca acestia sa treaca prin ce a trecut si ea. “ Visa sa faca bine, sa-si creasca copiii, sa-i educe, sa vada lumea. Si, mai ales, sa-si creasca fiica in respect. Relatia ei nu a mai mers si a hotarat ca are dreptul sa fie fericita. Numai ca in tara familiilor taditionale divortul nu intra in discutie. Nicoleta a suportat multa presiune din partea familiei ei. Si da, vreau ca asta sa se stie. Familia crestina si traditionala o presa sa renunte la plangerea facuta barbatului agresiv si sa-l primeasca acasa, ca doar o iubeste, ca daca nu o iubea, nu o lovea.

Aceeasi familie o va conduce acum pe ultimul drum”, scrie, pe pagina sa de Facebook, una dintre prietenele Nicoletei, Catalina Hetel.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

O alta prietena de-a femeii, Petronela Rotar, autoare a mai multor carti despre drama femeilor abuzate de soti, trage un semnal de alarma cu privire la violenta domestica: “Nicoleta a crescut cu un tata foarte violent, asa ca abuzul ii era familiar. S-a casatorit tot cu un agresor (cautam ceea ce cunoastem, emotional vorbind, fiindca nu stim sa ne descurcam cu necunoscutul), iar cand a vrut sa divorteze, nu numai el, dar si parintii ei s-au opus. Au pus presiune uriasa pe ea sa se impace cu el, desi o batea. Stiu ca aici majoritatea oamenilor se blocheaza, fiindca nu cunosc mecanismele psihologice care permit sa perpetuezi abuzul. Daca intrebi pe strada de ce sta o femeie cu un barbat care o abuzeaza fizic sau psihologic, vei primi raspunsuri de genul: de proasta, e de neinteles, eu nu as sta, ele sunt de vina ca permit si asa mai departe.

Am incercat, in romanul meu, sa desfac in bucati aceste mecanisme psihologice ale abuzului. Sa explic, cu ajutorul unei povesti care este si a Nicoletei (doar ca ea a ales sa raspunda presiunilor si sa ramana, iar acum e moarta), de ce ajungem sa perpetuam abuzul. De ce facem astfel de alegeri inconstiente. Si, mai ales, cum sa rupi acest cerc. Nu despre Orbi vreau sa vorbesc acum, insa ma frustreaza si intristeaza teribil ca si Nicoleta era una dintre femeile despre care am vorbit in cartea asta, iar povestea ei s-a terminat cu un cutit

in inima, desi ar fi putut sa se termine altfel. Si cred ca e foarte important sa ne educam in privinta asta, sa intelegem, sa nu judecam, caci asa vom putea si recunoaste abuzul cand il vedem si da o mana de ajutor”.

Marius Cristian Botan a fost arestat preventiv pentru 30 zile. Surse apropiate anchetei, citate de Romania TV, spun ca barbatul este acuzat de omor simplu, iar avocatii vor cere o expertiza psihiatrica.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si