Nicoleta Pauliuc, președinta Organizației Femeilor Liberale, a anunțat un proiect de inițiativă legislativă lansat de organizație.

Proiectul se concentrează pe protejarea copiilor de pericolele ce pot apărea în mediul online. Acesta prevede ca accesul minorilor sub 16 ani pe social media să aibă loc doar în baza unui acord explicit exprimat de părinți.

Citește și: Arsă cu țigara după ce a trimis o cerere de prietenie pe rețelele sociale. Minorele implicate au ajuns la poliție

Nicoleta Pauliuc, proiect privind accesul minorilor în mediul online

Nicoleta Pauliuc a anunțat că Organizația Femeilor Liberale lansează în dezbatere și consultare publică un proiect de inițiativă legislativă prin care dorește protejarea copiilor de pericolele din mediul online, în special cele întâlnite pe rețelele de socializare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Propunerea OFL este aceea ca accesul minorilor sub 16 ani în social media să aibă loc doar în baza unui acord explicit exprimat de către părinţi”, a spus Nicoleta Pauliuc, președinta Organizației Femeilor Liberale.

Nicoleta Pauliuc, proiect privind protejarea copiilor în mediul online: Accesul minorilor sub 16 ani în social media să aibă loc doar în baza unui acord explicit exprimat de către părinţi

Nicoleta Pauliuc, proiect privind protejarea copiilor în mediul online: Accesul minorilor sub 16 ani în social media să aibă loc doar în baza unui acord explicit exprimat de către părinţi

[Sursa foto: iStock]

„În felul acesta, vrem să le oferim părinţilor un instrument prin care să aibă ei puterea de a stabili ce au şi ce nu au voie să facă propriii copii în spaţiul online. Denumită „Protejăm viitorul”, campania vrea să încurajeze un dialog cu toţi factorii de decizie sau grupurile interesate: părinţi, profesori, copii, societate civilă, psihologi şi medici, firmele din big tech, dar şi instituţii ale statului sau decidenţi politici.

Nu ne dorim o lege promovată pe repede înainte, ci o dezbatere reală pentru a găsi cele mai bune soluţii”, spune iniţiatoarea.

Citește și: EXCLUSIV- Noul an școlar 2023-2024. ”Părinții, de foarte multe ori, trag doar pentru propriul copil, nu îi interesează comunitatea școlară. Suntem colectivități, dar nu suntem comunități”- Ce ar fi de făcut?

Nicoleta Paulic afirmă că „o asemenea legislaţie, în concordanţă cu ce se întâmplă în alte state cu democraţii consolidate (SUA, Franţa, Marea Britanie sau Germania), vizează contracararea pandemiei de tulburări psihologice generată de supraexpunerea la ecrane, descurajarea teribilismului din spaţiul online şi stoparea unor fenomene infracţionale”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si