EUGEN NICOLICEA, PRES. COMISIEI JURIDICE: Iar insula Belina pe care o vedeti dumneavoastra care ar fi fost intre Dunarea cea mare si bratul acesta mai mic NU MAI ESTE INSULA!

Un paradis verde. O oaza de bogatie pe marginea Dunarii. Cam asa se vorbeste despre insula Belina. Dar nu frumusetea a adus-o in atentia tuturor.

In 2013, insula si bratul Pavel au fost trecute printr-o hotarare de guvern din administratia Apelor Romane catre Consiliul Judetean Teleorman. In 2014, noii proprietari ar fi incheiat, spun procurorii, contracte de inchiriere cu o firma privata. Uita-asa s-a ajuns la un dosar penal de rasunet.

Sevil Shaidehh si Rovana Plumb au demisionat dupa acest scandal din guvern. Doar ca in comsia juridica, in spatele usilor inchise a aparut un argument bomba in favoarea Rovanei Plumb care este in continuare parlamentar.

EUGEN NICOLICEA, PRES. COMISIEI JURIDICE: Nu mai este insula pentru ca nu mai este marginita peste tot de ape si are legatura cu solul!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Eugen Nicolicea a venit pregatit cu o harta si termeni georgrafici bine pusi la punct.

EUGEN NICOLICEA, PRES. COMISIEI JURIDICE: vedeti cu totii, asta este insula Belina. Initial, pe partea de sus, unde vedeti 4 lacuri sau balti, ce-au devenit, era un brat. Curgea apa. Atunci cand curgea apa, insula era insula.

Dar s-a modificat geografia, asta spun parlamentarii. Iar daca insula a disparut, dispare si dosarul penal, aceasta a fost ideea sustinuta in comsia juridica.

EUGEN NICOLICEA, PRES. COMISIEI JURIDICE: deci, bratul Pavel nu mai este un brat al Dunarii care curge nestingherit.

Iar insula a devenit o bucata de pamant. Sau, cum spune Eugen Nicolicea...

"Insula nu mai este insula!"

Oricum, Comisia Juridica a dat aviz negativ pentru urmarirea penala a Rovanei Plumb.

ROVANA PLUMB, FOST MINISTRU AL FONDURILOR EUROPENE: Niciodata nu am avut cu vreo persoana sau nu am sprijinit vreo persoana in imprejurari ilicite.

Soarta Rovanei Plumb sta acum in mainile colegilor parlamentari. Votul final privind incuviintarea urmariiri penale are loc astazi.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si