Potrivit primarului Nicușor Dan, trei stații noi  STB vor fi funcționale în centrul Bucureștiului.

Care sunt cele trei stații STB care vor putea fi folosite de joi?

În acest context este vorba despre stațiile „Piața Victoriei”, „Arcul de Triumf” și „Arhitect Ion Mincu”, pe traseul autobuzului 205. Acestea vor putea fi utilizate începând de joi.

De asemenea, primarul Nicușor Dan a declarat că stația ,,Piața Victoriei'' va avea rol de a asigura legătura directă cu transportul subteran. Aceasta este amplasată în imediata vecinătate a

accesului la metrou pe bulevardul Aviatorilor, pe sensul de mers către Piața Charles de Gaulle. 

Nicușor Dan a făcut anunțul. Trei stații noi STB, pe traseul autobuzului 205, vor fi funcționale începând de joi

Nicușor Dan a făcut anunțul. Trei stații noi STB, pe traseul autobuzului 205, vor fi funcționale începând de joi

Mai mult decât atât, celelalte două stații noi vor fi „Arcul de Triumf” și „Arhitect Ion Mincu”, amplasate pe Șoseaua Pavel D. Kiseleff, pe sensul spre Piața Victoriei. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Anunțul făcut de Primăria Capitalei, în urma reabilitării Podului Grant: ,,Reabilitarea și consolidarea podului Grant este necesară și de importanță majoră pentru siguranța tuturor participanților la trafic''

La aceeași dată, pe sensul spre Piața Victoriei, vechea stație „Arcul de Triumf”, amplasată pe Bd.

Regele Mihai I, va fi suspendată, iar stația „Piața Victoriei”, amplasată pe Șos. Pavel D. Kiseleff, va fi relocată după intersecția cu Str. Monetăriei, la aproximativ 100 de metri față de poziția inițială. 

Tramvaie noi și autobuze electrice pe străzile din Iași

Licitația în ceea ce privește achiziția a 18 tramvaie noi, cu sursa de finanțare provenită din fonduri europene prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost finalizată, potrivit primarului Mihai Chirica.

Lungimea tramvaielor este de aproximativ 22 de metri, asigură minim 135 de locuri, inclusiv 30 de locuri pe scaune și 5 locuri accesibile pentru persoane cu dizabilități. 

Ele vor fi dotate cu facilități moderne precum aer condiționat, instalație de încălzire, sistem de supraveghere audio-video, panouri LED, echipamente Wi-Fi, sistem GPS și avertizare la coliziune.

De asemenea, Primăria Iași a primit două oferte la licitația pentru achiziția a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, 25 de stații de încărcare rapidă și opt stații de încărcare lentă.

Citește și: Tramvaie noi și autobuze electrice pe străzile din Iași. Pe ce linii vor circula

"Cele 25 de autobuze electrice vor avea o capacitate de transport de minim 50 de persoane, din care minim 24 pe scaune, și vor fi distribuite pe traseele 19, 20, 27, 30, 41, 44, 46, 47 și 49", a declarat Mihai Chirica.

Prin aceste investiții, orașul Iași va beneficia de 119 mijloace de transport electrice (50 de tramvaie și 69 de autobuze), în valoare totală de aproximativ 744 de milioane de lei, respectiv circa 150 de milioane de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si