Close sidebar
Close sidebar

Nicușor Dan a pus gând rău Poliției Locale: "Eu dintotdeauna am fost pentru desființare"

Nicușor Dan a declarat că și-ar dori desființarea Poliției Locale, din motive care țin de atribuțiile autorităților.

Elena Tasca,

Nicușor Dan

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nicușor Dan a declarat că ar prefera ca Poliția Locală să fie desființată. Primarul Capitalei a mărturisit că a susținut mereu acest lucru, de la înființarea organului în anul 2011.

Amintim faptul că Poliția Locală este o instituție a Poliției Române, care funcționează la nivelul local din fiecare unitate teritorial- adimistrativă. A fost înființată în anul 2011, prin Legea nr. 155/2010. 

Citește și: VIDEO Nicușor Dan vrea un referendum, organizat în primul scrutin al prezidențialelor. USR și PSD, de acord cu ideea primarului

Nicușor Dan, împotriva Poliției Locale

Nicușor Dan a declarat că a susținut dintotdeauna desființarea Poliției Locale. Primarul Capitalei susține că atribuțiile de ordine publică pe care le are Poliția Locală ar putea fi preluate și îndeplinite de Poliția Națională, pe care o consideră mai profesionistă.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

"Eu dintotdeauna am fost pentru desființarea Poliției Locale. Acum, evident, că o am în subordine, trebuie să lucrez cu ea și, conform legii, poliția locală are niște atribuții, care trebuie să fie preluate de alte compartimente, în ipoteza desființării. Acum eu sunt obligat să lucrez cu poliția mea locală, sigur. Ea are atribuții de ordine publică, care pot fi preluate de poliția națională, care, s-o spunem drept, este mai profesionistă pe chestiuni de ordine publică decât polițiile locale, în general, din orașele și comunele din România.

Ea are atribuții pe chestiuni tehnice, cum ar fi disciplina în construcții, mediu", a declarat Nicușor Dan, potrivit informațiilor transmise de digi24.ro.

Citește și: Nicușor Dan, vești bune pentru bucureșteni. Lucrările de termoficare vor fi finalizate până la venirea iernii: "Ne-am grăbit să facem toate avariile"

Foto simbol

[Sursa foto: istockphotos]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI