Close sidebar
Close sidebar

Nicușor Dan, acuzat de conflict de interese și abuz în serviciu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă joi că a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Nicuşor Dan neagă acuzațiile și anunţă că va ataca în instanţă Raportul ANI.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

ANI a sesizat Parchetul ICCJ, acuzându-l pe Nicuşor Dan de abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

De ce este acuzat Nicușor Dan

ANI consideră că primarul general s-a aflat în conflict de interese administrativ deoarece în perioada 07 august – 07 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcţiei de primar general şi a funcţiei de director general al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000 Lei şi ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat.

Citește și: Un primar din Argeș a lovit o femeie în incinta instituției pe care o conduce, după care a chemat autoritățile: „De ce plecați, domnu' primar?”

ANI a sesizat şi Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti cu privire la legalitatea exercitării de către primarul general Nicuşor Dan a celor patru funcţii de conducere în cadrul instituţiilor sau serviciilor publice (Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administraţia Străzilor Bucureşti, ALPAB, Centrul Cultural Expo Arte), fără a avea un mandat de reprezentare.

Nicușor Dan spune că va ataca în instanță raportul ANI

Totodată, a fost sesizată și Curtea de Conturi cu privire la legalitatea achitării amenzii contravenţionale aplicată lui Nicuşor Dan în calitate de persoană fizică, din bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Citește și: Bucureștenii rămân fără apă caldă în sezonul rece, iar Nicușor Dan vine cu soluția: „E o chestiune de fizică”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Nicușor Dan a anunțat printr-un comunicat că va ataca în instanță raportul ANI, pe care o acuză de interpretare eronată a legii.

Citește și: Primăria Capitalei a scăpat de datorii. Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan

În ceea ce privește acuzația de conflict de interese administrativ, primarul spune că ”pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ), fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit."

Primarul mai spune că ”sancţiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcţii a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului Bucureşti, nu persoanei fizice Nicuşor Dan, fapt confirmat de instanţă”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Record absolut în Spania: Anul 2022, cel mai călduros din ultimii 106 ani

”Solicit Agenţiei Naţionale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul”, a spus Nicuşor Dan pe Facebook.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI