Nicușor Dan observă că „am fost în situația ridicolă în care am avut poluare și nici o autoritate nu a fost în stare să spună de unde vine respectiva poluare. Și asta pentru că sistemul nostru de măsurare a calității aerului nu este complet(...). Primăria Capitalei a alocat în fiecare an din 2016 până acum și nu a cheltuit, șapte milioane de lei pe an, pentru a-și face propriul sistem de măsurare a calității aerului.

Primăria Capitalei are de asemenea un laborator mobil de măsurare a calității aerului, care se poate duce la orice sesizare a oricărui cetățean, dacă cetățenii dintr-o zonă a Bucureștiului spun că e poluare, se poate duce pe loc cu acel laborator mobil și vedea care este sursa poluării, ce tip de particule poluante sunt în aer și de aici să deducă sursa poluării. La fel, dacă am avea o rețea mai extinsă de senzori de poluare, ne-am putea da seama imediat din ce direcție vine respectiva poluare", a spus Nicușor Dan, la RFI.

Citeste si: Zeci de persoane, unele cu măşti de gaze, au protestat în faţa Ministerului Mediului, faţă de poluarea din Capitală

Nicușor Dan atac dur la Gabriela Firea: „Primăria ne-a obișnuit să comunice tot timpul pe lângă subiect”

Nicușor Dan subliniează modul în care conduce Gabriela Firea primăria București: "O primărie bogată cu un buget de aproape un miliard de euro poate să-și creeze propriul sistem de măsurare a calității aerului, astfel încât să avem o situație exactă(...).

Nicușor Dan atac dur la Gabriela Firea

Primăria ne-a obișnuit să comunice tot timpul pe lângă subiect. Am pus întrebarea public de mai multe ori către Primărie de ce dacă a avut bani alocați în fiecare an, șapte milioane de lei alocați pentru crearea propriului sistem de măsurare a calității aerului, de ce nu a cheltuit acești bani. Sunt și alte întrebări: de ce nu a cheltuit cei zece milioane de euro pentru piste de biciclete, de ce nu a cheltuit banii alocați pentru colectarea selectivă a deșeurilor?".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Trei eleve au fost amendate de poliţişti după ce s-au bătut într-o instituţie de învăţământ

Noaptea de duminică spre a adus valori foarte mari de poluare. Aplicaţiile care măsoară calitatea aerului din Bucureşti au înregistrat depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de 10 ori peste maximul admis.

Citeste si: Tragedie la Arad: Bărbat decedat după ce a căzut de pe acoperişul Sălii Sporturilor

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ministrul Mediului a precizat că poluarea provine de la arderile necontrolate din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Ministerul Mediului va verifica, până la finalul acestei săptămâni, toate sursele de poluare din zona București – Ilfov, iar operatorii care nu dețin echipamente pentru montorizarea calității aerului vor fi obligați să remedieze situația, a anunțat Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului.

Citeste si: E stirea zilei in Romania! "Alexandra si Luiza au fost rapite!" Se fac arestari in Italia!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si