Biroul Electoral Central a respins, vineri, cererile de înregistrare a semnelor electorale ale candidaţilor independenţi Nicuşor Dan, Dan Cristian Popescu, Gheorghe Man şi Lucian-Tiberiu Bodea la alegerile locale.

Citeste si: Raed Arafat: „Avem peste 300 de focare de COVID-19 în ţară”

"Având în vedere cererea de privind înregistrarea semnului electoral, formulată de domnul Nicuşor Dan, candidat independent la alegerile locale din anul 2020, înregistrată la BEC cu nr.

270/B.E.C./L/2020 din data de 06.08.20220, luând în considerare dispoziţiile art.59 alin (1) din legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor locale îşi pot stabili semne electorale, pe care le comunică BEC în termen de 10 zile de la constituirii acestuia, în temeiul art. 39 alin. (4) din legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central hotărăşte: art.1- Respinge cererea privind înregistrarea semnului electoral al domnului Nicuşor Dan, candidat independent", se precizează în hotărârea BEC.

Citeste si: Guvernul a decis. Angajații care au muncit de acasă pot primi un "bonus" de 2.500 lei de la stat

Decizii de respingere luate de BEC

BEC a emis hotărâri similare şi în legătură cu respingerea cererilor de înregistrare ale semnelor electorale ale candidaţilor independenţi Dan Cristian Popescu, Gheorghe Man şi, respectiv, Lucian-Tiberiu Bodea la alegerile locale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Un avion cu peste 180 de persoane s-a prăbușit la aterizare, în India. Dezastrul a fost filmat

De asemenea, BEC a hotărât şi respingerea, ca tardiv depuse, a cererilor de înregistrare a semnelor electorale ale partidului Împreună pentru Moldova şi Partidului Noua Românie la alegerile locale din acest an, ca urmare a depunerii cererilor ulterior împlinirii termenului de comunicare a semnelor electorale.

Nicușor Dan, atacuri în serie la Gabriela Firea

Nicuşor Dan afirmă că, în loc să se ocupe de rezolvarea situaţiei în cazul Constanda, primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, a propus Consiliului General o soluţie fără fundamentare, care nu putea fi votată. ”Mai mult, a cheltuit în avans banii Primăriei Capitalei, iar acum nu mai are cu ce să plătească nimic. Acum un an duduia Bucureştiul de târguri şi concerte, acum a rămas doar praful de pe tobe. Doamna Firea, cu ocazia falimentului, nu organizaţi un festival?”, adaugă Nicuşor Dan.

Citeste si: VIDEO| Gogoşile vândute pe plajă, boală sigură

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Risipa banilor, căpuşarea bugetului prin intermediul companiilor municipale şi lipsa de interes a primarului Firea au condus la o situaţie greu de imaginat pentru o capitală europeană: falimentul! Amintesc că, în aprilie 2019, am anunţat că Primăria nu poate să nu intre în faliment, din cauza primarului PSD care a construit bugetul pe încasări de 7 miliarde lei în 2019 şi a încasat 4 miliarde lei, ca şi în anii precedenţi. Doar împrumutul de trezorerie de 100 milioane euro şi cei 100 milioane lei primiţi din fondul de rezervă al Guvernului au făcut ca falimentul să nu fie deja în 2019”, susţine Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook intitulată ”Primăria Bucureştiului este oficial în faliment”.

El aminteşte că a prezentat ”situaţia gravă” a finanţelor Primăriei Capitalei în urmă cu câteva zile, bazându-se pe cifre exacte, iar acestea ”se confirmă, din păcate, în acest moment, când conturile administraţiei bucureştene sunt blocate”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si