Close sidebar
Close sidebar

Nicușor Dan, după prima rundă de negocieri de la STB: „Sunt tot mai mulţi şoferi care înţeleg că această aventură trebuie să se sfârşească”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susține că dacă luni dimineață erau „cam 20% autobuze, troleibuze, tramvaie în traseu”. „Deci sunt tot mai mulţi şoferi şi vatmani care înţeleg că această aventură trebuie să se sfârşească. Eu sper să existe decizia raţională în urma discuţiei care are loc în seara asta, astfel încât greva să se oprească începând cu mâine”, afirmă Nicușor Dan.

Madalina Grigore,

Nicușor Dan a anunțat după negocierile cu STB că marți vor fi cel puțin 40% dintre vehiculele Societății pe traseu.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Primarul general al Capitalei a declarat, luni, la Digi 24, că au existat negocieri între Consiliul de Administrație al STB și sindicatele mai mici care au fost urmate de discuții între Consiliul de Administrație și sindicatul majoritar, „cel care, conform deciziei de instanță, este organizatorul grevei”.

Citeste si: Ministerul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevi, în contextul grevei STB

Ce a spus Nicușor Dan

„Vestea bună a zilei de azi este că am început cu cam 20% autobuze, troleibuze, tramvaie în traseu și am sfârșit-o cu aproape 40%. Deci sunt toți mai mulți șoferi și vatmani care înțeleg că această aventură trebuie să se sfârșească.

Eu sper să existe decizia rațională în urma discuției care are loc în seara asta, astfel încât să se oprească bine cu mâine și bineînțeles toate discuțiile care sunt absolut legitime, de natură sindicală, să se poarte într-un cadru civilizat, fără ca bucureștenii. să aibă de suferit”, a declarat primarul general al Bucureștiului, adăugând că marți ar urma să intre pe traseu cel puțin 40% din autovehicule STB.
Acesta a specificat și-ar dori ca protestele să înceteze, iar activitatea să revină la normal.

Citeste si: VIDEO| Traficul este „paralizat” în Capitală. Este a cincea zi de grevă STB, iar oamenii s-au strâns la Autobaza Titan

Despre demiterea directorului STB

Întrebat dacă directorul Adrian Criț va fi demis, așa cum cer angajații ieșiți în stradă, Nicușor Dan a răspuns: „Teoretic, aceasta este o casă care ține de Consiliul de Administrație, practic, nu văd să se întâmple lucrul acesta, chiar în contractul colectiv... de muncă, cel care guvernează relația între conducerea societăților și sindicatului, este un articol special care spune că nici sindicatul nu poate să ceară demiterea directorului companiilor, nici conducerea companiilor nu poate să ceară demiterea directorului sindical”.

„Acesta este unul dintre faptele absurde ale acestei greve ilegale, fapt că motivul pentru care ea a fost declanșat sau motivele nu au fost o serie de chestiuni legitime, care să țină fie de salarizare, fie de condițiile de muncă, ci a fost axat pe.. această castă personală a schimbării directorului companiei”, a mai spus Nicușor Dan.

Primarul a precizat că „practic nu mai există autobază sau depou în care să nu fie cineva care să nu fi ieșit la muncă”. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Directorul STB anunţă o procedură de angajare de noi şoferi: „Plângeri penale pentru cei care care care au declanşat greva. Pierderi de 4,8 milioane de lei pe zi”

Presiuni asupra angajaților STB

„Au existat presiuni, intimidări de toate felurile împotriva celor care au vrut să iasă la muncă, am avut aici sprijinul în special la Poliția care a intervenit, am făcut și acel număr unic în care au fost sesizate tipul acesta de intimidări, am avut ajutorul.. Poliției și în momentul acesta pe această casă situație și sub control”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a povestit că a stat de vorbă cu mai mulți oameni din Societate și el este de părere că „această grevă a fost despre continuarea influenței nefaste sau a conducerii de fapt pe care sindicatul majoritar a avut-o în această companie, a fost o castă.. de putere".

Din punctul său de vedere, „în stilul ăsta feudal ani de zile și oameni le este dificil să creadă, dar la început să creadă, că situația asta se poate schimba”. 

Citeste si: VIDEO- UPDATE- A patra zi de greva STB. 188 de vehicule sunt pe traseu. Directorul STB cere intervenția instituțiilor publice

Subfinanțarea la STB

Acesta a afirmat că sunt probleme cauzate de subfinanțare, care au legătură cu calitatea vehiculelor, unele dintre ele vechi de 30 sau chiar 40 de ani.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Întrebat dacă este mulțumit de activitate directorului Criț la STB, primarul a răspuns: „Asta este o analiză care trebuie făcută, pt că dl. Criț are cam zece luni de mandat, eo analiză pe care trebuie să facă Consiliul de Administrație, Adunarea Generală care să aibă Consiliul General, și e normal să fie făcut, e normal să fie făcut un audit de management al societăților și să fie făcut.. Pe de altă parte, nu este legitim ca sindicatul majoritar să vină cu revendicarea demitere a directorului general, dacă nu e însoțită de niște chestiuni care vizează activitatea strictă”.

Primarul a spus că există două tipuri de consecințe pentru cei care nu au mai protestat după decizia instanței: penale și unele care țin de respectarea contractului de muncă. 

Citeste si: Cât combustibil fură șoferii STB din autobuze?! Adrian Criţ, director STB: „Furturile de combustibil sunt la ordinea zilei”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI