Close sidebar
Close sidebar

Nicușor Dan: Primăria Capitalei are schiţa bugetului pentru 2021. Am găsit datorii din 2019

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut o serie de declarații cu privire la bugetul anul 2021, deși ne aflăm la jumătatea lunii martie. Primăria Capitalei are schiţa bugetului pentru acest an.

Andreea Bolocan,

Nicușor Dan

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Procedural, am schiţat cu viceprimarii, am făcut schiţa bugetului pe care o propunem consilierilor generali.

În câteva zile, ei vor da forma finală a acestei schiţe, adică alocarea financiară pe fiecare din direcţiile primăriei şi instituţiile subordonate, directorii Direcţiilor şi instituţiilor subordonate vor încadra diversele tipuri de cheltuieli şi acel buget va ieşi în dezbatere publică", a spus, luni, primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a anunţat tăieri în anul 2021

Edilul a anunțat şi o serie de reduceri în acest an în ceea ce privește festivalurile, târgurile, decorațiunile, etc.

Citeste si: Va candida Nicuşor Dan la preşedinţei? Răspunsul dat de primarul Capitalei

"Reducem substanțial banii pe festivaluri, târguri, decorațiuni și alte asemenea. Bugetul pentru aceste evenimente a fost în 2019, anul de dinainte de pandemie, de peste 200 de milioane de lei.

Pentru 2021 e de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate.(...) Renunțăm pentru acest an la achiziții de autovehicule, nu este o prioritate pentru noi, nu alocăm bani pentru noi statui, după cum știți a fost o tradiție a ultimilor 10 ani să se aloce 10-20 de milioane pentru noi statui, nu alocăm bani pentru campanii publicitare", a spus edilul.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Edilul Capitalei a spus că, în acest an, cheltuielile de personal vor fi plafonate la nivelul celor din 2020, iar banii pentru instituțiile din subordine scad, în unele cazuri, chiar și de 100 de ori.

”Propun să renunțăm la o parte importantă a stimulentelor financiare, cum ar fi banii pentru aniversarea a 25 de ani de căsătorie, propun însă să păstrăm alte stimulente, cum este cel pentru reducerea abandonului școlar.

(...) Este un buget al credibilității, pentru că ne-am asumat niște lucruri, plătim datoriile, e un mesaj pentru toți partenerii noștri”, a mai spus Nicușor Dan.

Citeste si: Un primar din România s-a vaccinat cu serul AstraZeneca. Ce a pățit bărbatul ulterior

Primăria București are facturi neplătite din anul 2019

Totodată, edilul a declarat că a găsit multe facturi neplătite ale Primăriei Bucureşti, unele din anul 2019.

Facturi neplătite din anul 2019

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

" Am găsit facturi neplătite din primăvara lui 2019 care au fost eşalonate de mai multe ori, am avut discuţii cu furnizori de servicii care mi-au spus ca li s-a propus eşalonarea datoriilor şi de fiecare dată primăria nu s-a ţinut de cuvânt.

Am avut discuţii cu mai mulţi oameni care mi-au spus că nu mai vor să lucreze cu Primăria Capitalei", a mai spus edilul Nicuşor Dan.

Sursa: Antena3

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI