Nicuşor Dan a declarat duminică seara că datoria PMB se ridica în anul 2018 la 3 miliarde lei, iar acum este posibil ca datoria curentă să fi ajuns în jur de 4 miliarde lei, deşi primăria Capitalei nu a fost transparentă în perioada Gabriela Firea şi nu a prezentat toate cifrele.

„Primul lucru este să vedem care e eşalonarea plăţilor, astfel încât să menţinem corabia la suprafaţă şi pe urmă să dăm drumul la investiţii”, a declarat Nicușor Dan la un post TV.

Nicușor Dan: Ne trebuie cât mai repede bani europeni pentru investiții 

Nicușor Dan se va concentra în prima fază pe eşalonarea plăţilor, astfel încât "să menţinem corabia la suprafaţă", iar pasul următor va consta în demararea investițiilor, inclusiv cu bani europeni și împrumuturi garantate de Guvern.  

„Trebuie să începem cu finanţele. Exact ca într-o familie, trebuie să ştii pe ce te bazezi. Din păcate, la sfârşitul lui 2018 datoriile curente ale PMB erau de 3 miliarde de lei. Se pare că, primăria nu e transparenţă şi nu ştim nu ştim exact cifrele, datoria curentă e undeva la 4 miliarde lei. Primul lucru este să vedem care e eşalonarea plăţilor, astfel încât să menţinem corabia la suprafaţă şi pe urmă să dăm drumul la investiţii şi să avem cât mai repede bani europeni pentru ele.

Şi să îi completăm cu alte surse, cu împrumuturi care să fie garantate şi va fi o colaborare între Primărie şi Guvern, cum spunea domnul premier”, a declarat Nicuşor Dan, duminică seara la România Tv.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tot duminică seara, premierul Ludovic Orban a precizat că trebuie reorganizată Primăria Capitalei, atunci când va fi formată echipa de conducere, pentru că în momentul de faţă Gabriela Firea a lăsat „o bulibăşeală” acolo.

Bucureștenii, fără târg de Crăciun. Nicușor Dan: Nici de Paște

Anul acesta, bucureștenii nu vor avea parte de Târgul de Crăciun. Nicușor Dan, spune că probabil nu vor mai fi alocați bani nici pentru cel de Paște.

Anul trecut, târgul de Crăciun din Piata Constituției, organizat de primăria capitalei a ținut o lună întreagă.

nicusor dan
Nicusor Dan, noul primar al Capitalei, anunță schimbări importante


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si