Marketingul naste monstri in numele profitului. In ultimii ani, romanii au fost bombardati cu informatii care spun ca grasimea vegetala, "dietetica si usoara", ar fi mai buna decat grasimea animala.
Nimic mai fals, spun nutritionistii. O cantitate mica de grasime e de folos pentru inima si vasele de sange, in timp ce margarina ofera organismului zero beneficii.
Ba mai mult, margarina este plina de ingrediente si grasimi nesanatoase, asociate cu declansarea bolilor cronice.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Multi producatori, ajutati de legislatia deficitara, evita sa foloseasca termeni precum "hidrogenat", "grasimi trans" sau denumirea stiintifica a vreunui colorant.
In schimb, se folosesc in descriere termeni precum "grasimi vegetale", "imbogatit cu Omega3" sau "imbogatit cu unt.
"Concluzia este alarmanta. Alimentatia cu grasimi trans provoaca obezitate, cancer, diabet, boli degenerative ale articulatiilor, depresie, modificari comportamentale.
Incet, dar sigur ne intoarcem la origini. Cercetatorii au demonstrat, in urma unor studii realizate de-a lungul a 20 de ani, ca tot bunica avea dreptate: untura, consumata in cantitati moderate, dar regulat, este sanatoasa.