Faptul că tocmai ce ai avut o ceară cu partenerul, la serviciu lucrurile nu merg tocmai bine, pandemia asta care pare că nu se mai termină și multe altele dispar ca și cum ar fi fost șterse cu buretele. Și totul, atât de simplu, cu ajutorul navigației.

Lasă tainele apelor să ți se dezvăluie

În copilărie, adorai să citești acele cărți de aventuri, și îți doreai ca în viața de adult să devii un explorator faimos, sau măcar un navigator cunoscut.

Anii au trecut, viața te-a purtat pe alte aripi, și din dorința de atunci nu a mai rămas aproape nimic. Poate o scânteie, ceva, bine ascunsă în interiorul sufletului.

Este timpul să spui stop și să îți urmezi visul. Mai întâi, obține un permis pentru a naviga pe ape interioare, lacuri, rauri, fluvii, Delta Dunarii. Apoi, cine știe, poate lucrurile vor evolua într-o altă direcție pentru tine și vei reuși să îmbini utilul cu plăcutul și vei face din această pasiune un mod de a-ți câștiga existența. Și există oare ceva care să se compare cu senzația de libertate pe care o ai atunci când navighezi?

Nimic nu este imposibil

Se spune despre navigat că este rezervat doar celor cu spirit de aventură. Noi nu suntem de acord, și susținem că navigația se potrivește tuturor celor care adoră libertatea, care vor să își depășească limitele și care simt că pot mai mult.

Da, este adevărat, sunt persoane care parcă s-au născut pentru a naviga, dar asta nu înseamnă că nu poți încerca și tu, pentru că este posibil ca acest ”microb” să fie deja în tine și să reușești să faci mult mai mult decât ți-ai propus.

Citeste si: Reduceri de până la 77% pentru sejururi Bulgaria 2022! Află cum le poți obține citind în continuare!

Cât durează să înveți

Probabil ai deja permis de conducere, nu? Cât ți-a luat să înveți? Nu prea mult, pentru că îți doreai să fii cât mai repede la volan și să pleci la drum! Cam așa stau lucrurile și când vorba despre cursurile de navigație. Nu sunt deloc complicate, mai ales atunci când ai o motivație puternică. De asemenea, și examenul seamănă foarte mult cu cel pe care îl susții pentru a obține carnetul de șofer. Totuși, recomandarea noastră este să apelezi la instructori cu experiență, care să te facă să ai mai multă încredere în tine, dar și să îți dezvăluie multe dintre tainele acestei activități.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Permisul de barcă

Cu ajutorul permisului de barcă ai dreptul de a naviga pe apele naționale, dar și internaționale. Și, la fel cum avem de a face cu mai multe categorii ale carnetelor de conducere, și aici situația este similară, cu mai multe clase de permise. Evident, este nevoie ca în prealabil să urmezi cursuri specializate, dar din fericire, există numeroase școli de navigație cu care poți colabora.

Citeste si: VIDEO- Cabana lui Ceaușescu, decor de film. Frumusețea pitorească a Munților Făgăraș l-a impresionat pe un regizor american

Cine poate obține permisul?

În principiu, oricine, cu condiția să fie major, să urmeze un curs special urmat de un examen, și să aibă dovada că este apt din punbct de vedere fizic și psihic pentru a naviga.

Examenul nu este unul foarte complicat, ci constă din două probe, una de teorie și una de practică, prin care candidatul trebuie să demonstreze că a învățat bine la cursuri.

Relaxare și evadare din cotidian

În timp ce pentru unii a naviga înseamnă o stare de agitație, precum și ceva rău de mare, pentru alții a ieși în larg, fie și pe ape interioare, nu atât de dificil de stăpânit precum cele ale mărilor și oceanelor lumii, reprezintă relaxare și evadare din cotidian. Nimic nu se compară cu acea

senzație pe care o ai atunci când soarele este aproape de apus, iar tu ieși în larg, cu propria ambarcațiune, și îți lași gândurile deoparte și te bucuri de o experiență aparte.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Clădiri istorice reabilitate spectaculos de străini: Centrul Timișoarei își recapătă strălucirea de altădată

Un nou… tu!

Dacă aveai până acum impresia că te cunoști destul de bine, după ce ai reușit să obții acest permis, și mai ales ai început să navighezi în mod regulat, descoperi că te-ai schimbat, nu mai ești deloc acea persoană din urmă cu un an de zile, să zicem. Ai căpătat noi cunoștințe, ai deprins noi abilități, și parcă reușești să găsești și mai ușor soluțiile cele mai bune la problemele cu care te confrunți.

În plus, nu sunt prea mulți cei care au reușit să își vadă visul cu ochii, să își transforme pasiunea din copilărie într-o frumoasă realitate. Nu contează dacă pe uscat ești avocat, profesor, medic sau agent de vânzări. Pe apă ești un simplu navigator și atât, și faci parte dintr-o comunitate mică, dar foarte unită.

Vei găsi oameni de ispravă aici și care se ajută dezinteresat. Deja grupul tău de prieteni este unul mult mai mare, iar printre ei se află și cei cu aceeași pasiune ca și tine, așa că nu ezita să le ceri sfatul, ori de câte ori ai nevoie. Vor fi mai mult decât bucuroși să te ajute pentru că ești unul de-al lor.

Vacanțe de neuitat

Și, de ce să nu recunoaștem, de acum vacanțele tale nu vor mai fi deloc unele clasice, ci dimpotrivă. Oferă-ți ție, dar și celor dragi, prilejul de a petrece o vacanță de neuitat, cu tine în calitate de comandant de expediție. Va fi ceva de neuitat, și nu ar trebui să te mire dacă la final, afli că unul din prieteni sau chiar membri ai familiei au fost ”virusați” de pasiunea de a naviga. Și iată cum povestea merge mai departe….


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si