Românii iubesc zăpada în preajma sărbătorilor de iarnă. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este dacă vom avea sau nu zăpadă de Crăciun. În ultimii ani, Crăciunul din România a fost unul lipsit de zăpadă. Anul acesta, meteorologii au făcut anunțul din timp.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute.

Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie”, a spus meteorologul Roxana Bojariu pentru B1.

2020- un an neașteptat de cald, denumit chiar cel mai călduros din istorie

Conform Administrației Naționale de Meteorologie sunt șanse slabe să avem zăpadă de Crăciun sau de Revelion. De asemenea, întreaga iarnă va fi lipsită de zapadă. Luna decembrie a anului 2020 va fi una blândă.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 4 noiembrie. Vreme mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Prognoza meteo noiembrie 2020: Vom avea parte de lapoviţă şi ninsoare!

„Așadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90.

În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând”, a declarat Roxana Bojariu, climatolog ANM.

Potrivit specialiștilor, anul 2020 este pe cale să devină cel mai călduros an din istoria României. „Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 ca cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o fază negativă, nu pozitivă, ca în cazul anului 2016.

ninge sau nu de crăciun 2020
Sărbătorile de iarnă 2020 în România.[Sursa foto: PixaBay]

Nu este încă sigur, dar așa cum a pornit anul 2020, în orice caz e fie pe poziția 1, fie pe poziția 2 (…) Încălzirea globală își spune și mai mult cuvântul în 2020, față de anul 2016.

Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani”, a mai spus Roxana Bojariu, climatolog ANM, pentru postul de televiziune B1 TV.

Specialiștii prognozează puține ninsori și temperaturi peste media normală a perioadei pentru România. Cel mai probabil Crăciunul 2020 va fi lipsit de zapadă ca și în anii anteriori


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si