Drumarii au fost nevoiți să acționeze în această dimineață cu material antiderapant pe DN 7- Valea Oltului din cauza ninsorilor abundente.

Ninsori abundente pe DN 7- Valea Oltului

Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a anunțat în această dimineață că drumarii au fost nevoiți să acționeze cu materiale antiderapante în zona localității Câineni din cauza ninsorii abundente. În zonă stratul de zăpadă se depune rapid, iar personalul a început intervenția pentru evitarea depunerii zăpezii pe partea carosabilă.

Citește și: VIDEO- Trei zile de viscol continuu. Cele mai mari probleme au fost în zonele de munte: turiști s-au trezit cu mașinile îngropate în nămeți

„Toate utilajele sunt în stare de funcționare și pregătite să intervină pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță”, au transmis drumarii.

Aceștia îi sfătuiesc pe șoferi să fie prudenți și să pornească la drum doar cu mașinile echipate corespunzător pentru condițiile meteorologice nefavorabile, scrie Mediafax.

Avertizări de viscol în țară

Viscolul a făcut prăpăd în țară în ultimele zile. În zonele de munte, vântul a atins la rafală peste 100 de kilometri pe oră. Din cauza condițiilor meteorologice, unii turiști au rămas cu mașinile îngropate în zăpadă.

ranca

Mașină înzăpezită la Rânca

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La Rânca, turiștii au avut parte de surprize neplăcute. După ce s-au trezit cu mașinile acoperite de omăt, oamenii nu au stat mult pe gânduri și au început să înlăture zăpada cu lopata, ore în șir.

În Azuga, aceleași condiții de vreme rea.

Citește și: VIDEO- Viscol și vânt puternic în jumătate din țară. Iarna răbufnește din nou

„Urgie, deci urgie. Sus sunt filoane de doi metri și jumătate. Vedeți și voi ce e acum la Azuga. Sus suflă de trei ori mai tare ca aici", a spus un schior din zonă.

A fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire care au început să curețe șoselele, însă, din cauza viscolului, omătul a fost adus rapid înapoi.

Pârtiile din partea superioară a muntelui Baiului au fost închise tot din cauza viscolului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

zapada

Zăpadă la Rânca

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

În masivul Postăvarul, la peste 1.700 de metri, vântul a făcut ravagii. Ceața densă a fost însoțită de vizibilitate extrem de scăzută din cauza ninsorii abundente. Și aici, pârtiile au fost închise.

La Predeal situația s-a repetat. Turiștii au ieșit să-și curețe mașinile cu măturile, iar proprietarii pensiunilor au dat ore bune la lopată pentru a înlătura omătul de pe trotuarele și intrările din zona unităților de cazare.

Situația nu se oprește aici. Astăzi, 27 ianuarie, o nouă avertizare de tip cod galben a intrat în vigoare pentru județele din Transilvania, Banat, Oltenia și Muntenia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si