Close sidebar
Close sidebar

Ninsoare si furtuni in Romania! Drumuri blocate, trenuri intarziate. Localitati fara curent electric

Circulatie ramane inchisa, luni dimineata, pe doua drumuri nationale din Harghita, precum si pe Transalpina si Transfagarasan, din cauza conditiile meteo nefavorabile. De asemenea, din cauza vantului puternic, toate porturile de la Marea Neagra sunt inchise.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 Duminica, mai multe drumuri judetene si nationale din Maramures, Suceava, Harghita, Neamt si nu numai erau afectate de ninsorile puternice.

Aproximativ 4.000 de locuinte din judetul Botosani erau nealimentate, luni dimineata, cu electricitate, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile care au produs avarii la retelele electrice, a declarat, pentru Agerpres, prefectul Dan Slincu.

Aglomeratie mare pe DN 1 si DN 1A

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, luni dimineata, pe DN1, in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal) si pe DN1A (Valeni, Cheia, Sacele) ninge usor, carosabilul fiind pe alocuri acoperit cu un strat subtire de zapada, iar traficul este intens pe aceste tronsoane de drum.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta sporita, sa adapteze viteza la conditiile de drum si sa aiba autovehiculele echipate cu anvelope de iarna.

Doua drumuri nationale sunt inchise

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca, luni dimineata, doua drumuri nationale din judetul Harghita, respectiv DN12C Gheorghieni- Lacu Rosu si DN13B Praid- Joseni, sunt inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile, potrivit unei cetralizari de la ora 6,45.

De asemenea, din pricina conditiilor meteo neprielnice, circulatia rutiera pe DN 67C — Transalpina ramane inchisa pentru toate categoriile de autovehicule, intre Ranca si Obarsia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 — 59+800.

Totodata, din acelasi motiv, DN7C (Transfagarasan) a fost inchis pe tronsonul Piscu Negru — Balea-Cascada, intre kilometrii 104 si 130+800 (mai devreme decat data programata, 1 noiembri.

in plus, din cauza vantului puternic, toate porturile de la Marea Neagra sunt inchise.

Duminica, mai multe drumuri judetene si nationale din Maramures, Suceava, Harghita, Neamt si nu numai erau afectate de ninsorile puternice.

Pentru a evita formarea poleiului pe DN 17, drumarii au imprastiat sare.

De asemenea, a fost activat Comitetul judetean pentru situatii de urgenta, avand in vedere avertizarea de cod galben si portocaliu de vreme severa emisa de meteorologi pentru perioada 29 octombrie, ora 10:00, pana in 30 octombrie, ora 23:00.

Ninsorile au aparut si in zona Muntilor Rodnei si a Muntilor Calimani, la peste 1.400 metri altitudine, unde stratul de zapada masoara cativa centimetri, conform agerpres.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI