UPDATE: Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de viscol pentru opt judete pana vineri, la ora 23.00, iar codul galben va fi mentinut in Bucuresti si 19 judete, pana la aceeasi ora, potrivit News.ro.

Codul portocaliu de viscol, care a intrat in vigoare vineri, la ora 02.00 si a fost emis initial pana la ora 18.00, a fost prelungit pana la ora 23.00,

pentru judetele Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea.

In cele opt judete, viscolul va continua sa fie puternic, rafalele vantului vor atinge si temporar vor depasi 70-85 de kilometri pe ora, reducand vizibilitatea sub 50 de metri si troienind zapada.

Avertizarea cod portocaliu de viscol pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Teleorman si Giurgiu a fost inlocuita cu cod galben, care va fi valabil pana la ora 23.00. Si judetele Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Suceava, Botoșani, Covasna, Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Mehedinti si Sibiu raman sub avertizare cod galben pana la ora 23.00.

 

UPDATE: Compania Distributie Oltenia (fosta CEZ Distributie) a anuntat vineri ca 29 de localitati din judetele Arges, Dolj, Olt si Teleorman erau vineri afectate de intreruperile in alimentarea cu energie electrica, la ora 11:00, din cauza ninsorii si a viscolului.

Astfel, in Arges, au fost afectate localitatile Leresti si Badesti, in timp ce in judetul Dolj existau intreruperi in alimentarea cu electricitatea in localitatile Marșani, Cerat, Calopar, Ciupercenii Vechi si Gogosita.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In Olt, sunt afectate localitatile Bucinisu, Obarsia, Vadastrita, Urzica, Ianca, Orlea si Tufeni.

De asemenea, in judetul Teleorman au ramas fara energie localitatile Branceni, Plosca, Mavrodin, Islaz, Moldoveni, Troianu, Poieni, Vitanesti, Cernetu, Rasmiresti, Teleormanu, Silistea, Ciuperceni, Dracea si Lisa.

UPDATE: Niciun tren nu mai circula in judetul Constanta. Cei de la CFR nu stiu cu exactitate cand se va remedia situatia.

UPDATE: Manifestarile religioase de Boboteaza programate, vineri, pe Faleza Dunarii, la Galati, au fost anulate din cauza viscolului puternic, slujbe de sfintire a apelor desfasurandu-se doar in biserici.

Arhiepiscopia Dunarii de Jos a decis, vineri, sa anuleze manifestarile religioase programate de Boboteaza pe Faleza Dunarii din Galati din cauza conditiilor meteo.  "S-a luat aceasta decizie pentru protectia credinciosilor; din cauza viscolului. Am primit informari si de la ISU si s-a decis anularea acelor evenimente frumoase de pe Faleza", a declarat, vineri, Gabriel Molocea, consilier-comunicare din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, scriu cei de la news.ro

In trei judete din tara este decretat cod rosu de ninsori, Bucurestiul este sub avertizare de cod portocaliu, la fel ca alte 26 de judete din Romania.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cele mai mari probleme sunt semnalate in judetul Calarasi, acolo unde 23 de localitati au ramas fara curent electric, iar mai multe autovehicule au ramas blocate pe drumurile inzapezite.

Si in judetul Braila mai multe drumuri au fost inchise din cauza viscolului, iar mai multe localitati sunt izolate. In judet, 15 femei gravide au fost internate preventiv in maternitate pe perioada viscolului.

In Ialomita, majoritatea drumurilor au fost inchise, la fel se intampla si cu Autostrada Soarelui, dar si cu toate drumurile judetene din Constanta.

In Bucuresti si Ilfov au fost semnalate cateva incidente, o autoutilitara si trei autoturisme au ramas blocate in zapada, iar in Capitala, trei copaci au fost doborati de vantul puternic.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si