Meteorologii vin cu vești proaste despre vreme! Conform datelor AccuWeather, în luna mai sunt așteptate ninsori în toată țara, conform Gândul.ro.

Prognoza exactă nu a fost încă publicată pentru luna mai, dar nu este exclus să ningă, deoarece sunt așteptați fulgi de nea și în aprilie. Pe data de 5 aprilie, creștinii sărbătoresc și Paștele.

Ninsoare Paște 2024

Ninsorile s-ar putea menține până în luna mai 2024.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Ultimele fotografii cu Camelia Tișe! Fosta soție a președintelui CJ Cluj s-a stins din viață din cauza malariei după vacanța din Zanzibar

Două județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă

Săptămâna aceasta temperaturile vor fi mai mari decât cele prognozate. La munte sunt așteptate precipitații destul de însemnate, iar în regiunile sudice și sud-estice va fi o cantitate mai mică. Miercuri, 7 februarie 2024, vremea se va menține foarte caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade. Tot miercuri a fost emisă o avertizare cod portocaliu potrivit căreia, la peste 1.800 de metri, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 120 km/h. Județele Suceava și Neamț sunt cele mai afectate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, în săptămâna 12 – 19 februarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în acest interval de timp, în special în zonele sud-estice.

”La acest sfârșit de săptămână, în mod deosebit, valori ale temperaturilor maxime de la zero până la 10…12 °, dar și minime mai ridicate comparativ cu intervalul anterior”, a spus Elena Mateescu, Directorul Administrației Naționale de Meteorologie pentru Antena 3 CNN.

Vremea februarie 2024

În februarie și martie, ploile își fac simțită prezența în România.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Localnicii din Viscri sunt îngrijorați după vestea tragică legată de Regele Charles al III-lea. „Să îi dea Dumnezeu sănătate și să se facă bine”

În săptămâna 12-19 februarie vremea caldă se va menține, însă precipitațiile vor fi abundente în toate zonele, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului. În perioada 19-26 februarie, meteorologii spun că ar trebui să ne așteptăm la o cantitate de apă ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, mai ales în partea de sud-est a teritoriului.

Meteorologii spun că în perioada 26 februarie-4 martie temperaturile vor fi unele normale pentru acea perioadă a anului, în toată țara. În unele zone sunt așteptate în continuare precipitații, însă cantitățile vor fi unele normale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si