Daca va fac cu ochiul preparatele din carne insirate pe platou, atunci poftiti cu toata-ncrederea la mezeluri sanatoase! De la parizer si pana la traditionala sunculita, toate-s la fel de curate ca pe vremea bunicii. Secretul sta in iscusinta celor trei studenti ai facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, care au inlocuit conservantii si aditivii daunatori cu banalul zer.
Tinerii si-au expus produsele, la Sibiu, in cadrul unui concurs. Fireste, asocierea carnii cu zer i-a lasat cu gurile cascate pe cei din juriu.
La aspect si la gust, intre mezelurile de la raft si cele facute in laborator nu e nicio diferenta. Ea apare doar pe eticheta si cand ajungi cu produsul la casa de marcat. Nu va incruntati.
Pentru ca sunt fara chimicale, mezelurile nu rezista mai mult de doua saptamani.
Curand, crenvurstii, parizerul si celelalte specialitati vor fi patentate. Doi producatori s-au interesat deja de inventiile studentilor galateni, asa ca mezelurile ar putea sa apara in galantare mai repede decat ne asteptam.