Close sidebar
Close sidebar

Anunț despre nivelul de radiații din România după bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie

Autoritățile de la București au făcut luni seara un anunț despre nivelul de radiații din România în contextul bombardării repetate a centralei nucleare de la Zaporojie, situată în Ucraina, la doar 500 de km. de granița cu țara noastră.

Sorin Negru,

Centrala nucleară de la Zaporojie, la doar 500 de km de România

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Măsurătorile efectuate la nivel naţional confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii, a anunţat luni Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public privind centrala nuclearoelectrică Zaporojie din Ucraina.

Citeste si: Moscova acuză Kievul de atacuri asupra centralei nucleare de la Zaporojie

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut luni ca inspectorii internaţionali să aibă acces la centrala nucleară de la Zaporojie după ce Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc că au bombardat cel mai mare obiectiv atomic din Europa în weekend.

Citeste si: Zelenski despre centrala nucleată Zaporojie: “Dacă se întâmplă ceva ireparabil, nimeni nu va opri vântul”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Orice atac la o centrală nucleară este un lucru sinucigaş", a declarat Guterres într-o conferinţă de presă în Japonia.

Nivel de radiații normal în România

De asemenea, CNCAN menţionează că sistemul de monitorizare a radioactivităţii mediului de pe teritoriul Ucrainei funcţionează normal şi nu indică depăşiri peste valorile normale.

"CNCAN, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, urmăreşte în permanenţă evoluţia situaţiei din punct vedere al monitorizării radiologice", se arată în comunicatul instituţiei.

Specialiştii din Laboratorul Naţional de Referinţă Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 şi le transmit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naţionali şi internaţionali, precum şi a populaţiei.

Centrala nucleară de la Zaporojie, la doar 500 de km de România

[Sursa foto: Google]

Zelenski, mesaj despre atacurile asupra centralei nucleare Zaporojie

Președintele Volodimir Zelenski a acuzat în weekend armata Rusiei de atacuri asupra centralei nucleare.  

"Nu există vreo naţiune în lume care să se poată simţi în siguranţă atunci când un stat terorist trage asupra unei centrale nucleare", a spus el într-un mesaj video adresat ucrainenilor.

“Am vorbit astăzi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. L-am informat cu privire la situaţia de pe câmpul de luptă, despre ameninţarea creată de Rusia prin atacul la centrala nucleară Zaporojie. Nu există vreo naţiune în lume care să se poată simţi în siguranţă atunci când un stat terorist trage asupra unei centrale nucleare. Doamne fereşte, dacă se întâmplă ceva ireparabil, nimeni nu va opri vântul care va împrăştia contaminarea radioactivă. Drept urmare, este necesar chiar acum un răspuns principial al comunităţii internaţionale după aceste atacuri ale Rusiei asupra centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI