Noaptea Muzeelor în 2024: Programul evenimentelor din București și marile orașe ale țării
Evenimentul cultural Noaptea Muzeelor va avea loc pe 18 mai 2024. Iată care este programul evenimentelor din București și din marile orașe ale țării.
Noaptea Muzeelor este un eveniment cultural care are loc în mai multe orașe din întreaga lume. În această noapte, numeroase muzee și instituții culturale își deschid porțile publicului într-un mod special, până târziu. Evenimentul acesta se organizează o dată pe an, iar cei care aleg să participe la Noaptea Muzeelor pot explora diverse expoziții și colecții inedite în cadrul muzeelor.
Printre activitățile care se desfășoară în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor se numără tururile ghidate, prezentarea colecțiilor/expozițiilor deosebite, spectacole artistice și de muzică și proiecții de filme.
Iată care este programul evenimentelor din București și din marile orașe ale țării pentru Noaptea Muzeelor 2024. Evenimentul cultural are loc pe data de 18 mai 2024, iar intrarea este gratuită pentru toți vizitatorii la toate muzeele și instituțiile culturale.
În următoarele rânduri veți afla care sunt cele mai importante evenimente organizate în București pentru Noaptea Muzeelor în 2024.
Pe 18 mai se organizează expoziția „Universul lui Salvador Dali” la ARCUB.
Acest eveniment își propune să „dezvăluie aspecte mai puțin cunoscute ale artei celebrului artist catalan prin intermediul unor obiecte de artă suprarealiste ce pun la îndoială coordonatele clasice ale realității”, așa cum este specificat pe site-ul noapteamuzeelor.orgVizitatorii vor putea admira 170 de opere de artă expuse la ARCUB pentru prima dată în România, printre care obiecte din aur și sculpturi colorate din pastă și sticlă.
Expoziția își va deschide porțile pe 18 mai, de la ora 20:00, urmând să se încheie în jurul orei 02:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
„Vizitează arta la ea acasă, în Palatul Cesianu-Racoviță, o bijuterie arhitecturală aflată chiar în inima capitalei noastre. Vino să vezi cu ochii tăi importante opere de artă ale artiștilor clasici și contemporani, piese decorative de colecție sau ceasuri și bijuterii unicat pe care le poți cumpăra pe loc”, mai este specificat pe site-ul menționat anterior dedicat evenimentului cultural.
Evenimentul va începe pe 18 mai la ora 19:00 și se va încheia la ora 24:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
Pe 18 mai, Filarmonica „George Enescu” celebrează, alături de numeroase instituții de cultură din România, Noaptea Muzeelor. Ateneul Român va putea fi vizitat gratuit de oricine, iar unele dintre activitățile din cadrul evenimentului vor fi un tur ghidat și un minirecital cameral.
Programul evenimentelor este următorul:
Evenimentul se va desfășura între orele 20:00- 01:00, iar ultimul acces se face la ora 00:30.
Casa Artelor Dinu Lipatti se deschide publicului sâmbătă, pe 18 mai. Vizitatorii vor putea descoperi casa în care a locuit pianistul și compozitorul Dinu Lipatti împreună cu familia sa, în cadrul evenimentului cultural.
Publicul va putea vizita Casa Lipatii, vor putea admira expoziții și proiecții de film despre viața și opera celui mai mare pianist al tuturor timpurilor.
Programul evenimentelor este următorul:
Muzeul de Artă Recentă din București se deschide publicului gratuit în noaptea de 18 mai 2024. Vizitatorii vor putea admira expoziții de artă inedite de la mai mulți artiști români, printre care Florin Mitroi, Aniela Firon, Ștefan Bertalan, Andrei Chintilă, Doru Covrig, Larisa Sitar și mulți alții.
Tinerii absolvenți și studenți din cele mai importante centre artistice naționale din țară vor expune împreună lucrările lor în muzeul din Capitală.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Evenimentul se va desfășura între orele 19:00- 22:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
Muzeul Fotbalului din București își va deschide porțile publicului în noaptea de sâmbătă, 18 mai. Acesta este primul și singurul muzeu din Europa de Este dedicat fotbalului. Vizitatorii vor putea admira tricouri de colecție ale marilor jucători de fotbal precum Maradona, Ronaldo și Hagi, exponate legate de Real Madrid și Barcelona, dar și repere din istoria celor mai frumoase cluburi de fotbal românești.
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro.
Evenimentul se va desfășura între orele 15:00- 02:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
Muzeul Micul Paris se deschide publicului în Noaptea Muzeelor 2024 și le aduce vizitatorilor o bucată prețioasă de timp.
„Evenimentul crează toate condițiile unei călătorii în timp. Veți descoperi acel ”savoir vivre” din epocă și interiorul unei case burgheze bucureștene, locul în care se întâlnea stilul francez cu cel oriental-otoman. În plus, veți putea admira bogata noastră colecție care reflectă moda timpului și riturile vieții domestice. Vă așteptăm în cel mai original muzeu din București! Pentru că nu este despre exponate. Ci despre viață”, se regăsește în descrierea evenimentului, conform sursei citate anterior.
Accesul se face în serii de câte 30 de persoane la fiecare 20 de minute, iar fotografiatul este permis.
Evenimentul se va desfășura între orele 20:00- 03:30. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” se deschide cu ocazia evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”.
Începând cu ora 12:00, participanții vor putea vizita pavilionul de istorie militară generală unde vor regăsi artefacte ce aparțin civilizației umane și fenomenului militar din cele mai vechi timpuri și până în prezent. Totodată, cei care doresc să ia parte la eveniment vor putea asculta o serie de concerte de muzică de fanfară, marșuri militare, dar și muzică de promenadă.
În cadrul evenimentului, vor fi organizate demonstrații și prezentări legate de istoria purtătorilor de arme, începând cu ora 16:00.
Evenimentul se va desfășura între orele 12:00- 23:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
În acest an, Muzeul Național al Țăranului Român a pregătit evenimente numeroase pentru cei care vor să aibă parte de experiențe de neuitat:
Evenimentul se va desfășura între orele 18:00- 21:30. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
În cadrul evenimentului cultural Noaptea Muzeelor 2024, Muzeulor Parfumului se deschide cu expoziția „Parfum prin Timp” care își propune să îi poarte pe vizitatori „de la profundele tradiții ancestrale până la avangarda inovației contemporane”.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Evenimentul se va desfășura între orele 14:00- 23:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
Sâmbătă, pe 18 mai, ușile Operei Comice pentru Copii se vor deschide, iar publicul va avea parte de nenumărate surprize în minunata lume a spectacolului.
Copii vor putea urmări spectacole fascinante și amuzante. Tururile sunt gratuite și vor fi programate la fiecare 15 minute.
Evenimentul se va desfășura între orele 20:00- 23:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
În acest an, Opera Națională din București se deschide cu un tur inedit de „artă vie” pentru publicul larg. Vizitatorii vor putea vedea un spectacol itinerant lansate de Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”
După succesul extraordinar din 2023, când peste 4000 de oameni au participat pentru prima dată la eveniment, Opera Națională București își deschide porțile cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor cu un tur inedit de „artă vie”.
„Spectacolul reprezintă o călătorie extraordinară în universul fascinant al Operei în care publicul este ghidat în diferite spații chiar de personaje. La pian Bogdana Grecova și Gabriel Gîțan. Atât soliștii Studioului Experimental ,,Ludovic Spiess” cât și balerini, instrumentiști, actori și păpușari marionetiști, în total peste 50 de artiști vor participa la spectacolul itinerant regizat de Alexandru Nagy special pentru Noaptea Muzeelor 2024”, se mai regăsește în descrierea evenimentului.
Accesul se va face în grupuri de maximum 70 de persoane la fiecare 20 de minute. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Evenimentul se va desfășura între orele 23:00- 03:30.
Citește și: Noaptea Muzeelor în 2024: Pe ce dată se sărbătorește?
Iată care sunt principalele evenimente din Brașov pentru Noaptea Muzeelor 2024:
În acest an, în Cluj, Universitatea Babeș-Bolyai organizează mai multe evenimente culturale și muzee ce vor fi deschise publicului larg în Noaptea Muzeelor. Printre acestea se numără:
Mai multe informații despre evenimentele organizate în Cluj-Napoca în Noapta Muzeelor 2024 puteți consulta AICI.
Iată care sunt principalele evenimente din Constanța pentru Noaptea Muzeelor 2024:
Mai multe informații despre evenimentele din Constanța pentru Noaptea Muzeelor 2024 puteți găsi AICI.
În Iași, în Noaptea Muzeelor 2024, se vor organiza mai multe evenimente, printre care:
Lista completă a evenimentelor organizate în Iași, pentru Noaptea Muzeelor 2024, poate fi consultată AICI.
În Oradea, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, oamenii vor putea vizita următoarele muzee și vor putea participa la diverse activități culturale:
Informații cu privire la desfășurarea evenimentelor culturale din Oradea pentru Noaptea Muzeelor 2024 puteți găsi AICI.
În Noaptea Muzeelor 2024, în Sibiu vor avea loc mai multe evenimente culturale. Iată ce pot vizita oamenii pe 18 mai 2024 în Sibiu:
Mai multe informații referitoare la desfășurarea evenimentelor din Sibiu pentru Noaptea Muzeelor 2024 puteți găsi AICI.