Noaptea Muzeelor este un eveniment cultural care are loc în mai multe orașe din întreaga lume. În această noapte, numeroase muzee și instituții culturale își deschid porțile publicului într-un mod special, până târziu. Evenimentul acesta se organizează o dată pe an, iar cei care aleg să participe la Noaptea Muzeelor pot explora diverse expoziții și colecții inedite în cadrul muzeelor.

Printre activitățile care se desfășoară în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor se numără tururile ghidate, prezentarea colecțiilor/expozițiilor deosebite, spectacole artistice și de muzică și proiecții de filme.

Unele muzee organizează și activități interactive pentru vizitatori. Toate acestea au scopul de a promova cultura orașelor sau anumitor regiuni.

Iată care este programul evenimentelor din București și din marile orașe ale țării pentru Noaptea Muzeelor 2024. Evenimentul cultural are loc pe data de 18 mai 2024, iar intrarea este gratuită pentru toți vizitatorii la toate muzeele și instituțiile culturale.

Programul evenimentelor din București pentru Noaptea Muzeelor 2024

În următoarele rânduri veți afla care sunt cele mai importante evenimente organizate în București pentru Noaptea Muzeelor în 2024.

Citește și: Top 9 obiective turistice din România pe care le poți vizita în doar două zile. Vezi traseul pentru o minivacanță fabuloasă

Noaptea muzeelor 2024- Expoziția „Universul lui Salvador Dali” la ARCUB

Pe 18 mai se organizează expoziția „Universul lui Salvador Dali” la ARCUB.

Acest eveniment își propune să „dezvăluie aspecte mai puțin cunoscute ale artei celebrului artist catalan prin intermediul unor obiecte de artă suprarealiste ce pun la îndoială coordonatele clasice ale realității”, așa cum este specificat pe site-ul noapteamuzeelor.org

Vizitatorii vor putea admira 170 de opere de artă expuse la ARCUB pentru prima dată în România, printre care obiecte din aur și sculpturi colorate din pastă și sticlă.

Expoziția își va deschide porțile pe 18 mai, de la ora 20:00, urmând să se încheie în jurul orei 02:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

noaptea muzeelor la ARCUB

Noaptea Muzeelor 2024 la ARCUB

[Sursa foto: noapteamuzeelor.org]

Noaptea Muzeelor 2024- Artmark Palatul Cesianu-Racoviță

În cadrul evenimentului cultural Noaptea Muzeelor 2024 se va organiza o expoziție specială dedicată Licitației de Ceasuri și Bijuterii de Lux cu preț fix de pornire de la 100 de euro. Va fi organizată o tombolă aniversară, organizată în parteneriat cu Muzeul Brukenthal, iar câștigătorii pot primi diverse obiecte interesante.

„Vizitează arta la ea acasă, în Palatul Cesianu-Racoviță, o bijuterie arhitecturală aflată chiar în inima capitalei noastre. Vino să vezi cu ochii tăi importante opere de artă ale artiștilor clasici și contemporani, piese decorative de colecție sau ceasuri și bijuterii unicat pe care le poți cumpăra pe loc”, mai este specificat pe site-ul menționat anterior dedicat evenimentului cultural.

Evenimentul va începe pe 18 mai la ora 19:00 și se va încheia la ora 24:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

Noaptea Muzeelor 2024 la Ateneul Român

Pe 18 mai, Filarmonica „George Enescu” celebrează, alături de numeroase instituții de cultură din România, Noaptea Muzeelor. Ateneul Român va putea fi vizitat gratuit de oricine, iar unele dintre activitățile din cadrul evenimentului vor fi un tur ghidat și un minirecital cameral.

Programul evenimentelor este următorul:

  • 22:00 – tur ghidat și minirecital (Trio Mozaic: Emil Vișenescu – clarinet, Oana Spânu Vișenescu – vioară, Diana Spânu Dănilă – pian; Program: Darius Milhaud – Suita pentru vioară, clarinet și pian, Camille Saint-Säens – Tarantella pentru vioară, clarinet și pian; Prezintă: Cleopatra David; Intrarea gratuită pe bază de rezervare la: https://ove.ro/noaptea-muzeelor-tur-ghidat-si-microrecital)
  • 23:00 – Vizitarea Ateneului Român

Evenimentul se va desfășura între orele 20:00- 01:00, iar ultimul acces se face la ora 00:30.

Citește și: Locul din Apuseni de o frumusețe răpitoare care ascunde un blestem greu de crezut. "Val de accidente fatale!"

Noaptea Muzeelor 2024 la Casa Artelor Dinu Lipatti

Casa Artelor Dinu Lipatti se deschide publicului sâmbătă, pe 18 mai. Vizitatorii vor putea descoperi casa în care a locuit pianistul și compozitorul Dinu Lipatti împreună cu familia sa, în cadrul evenimentului cultural.

Publicul va putea vizita Casa Lipatii, vor putea admira expoziții și proiecții de film despre viața și opera celui mai mare pianist al tuturor timpurilor.

Programul evenimentelor este următorul:

  • 18:00- publicul poate vizita Casa Lipatti unde vor putea fi admirate expoziția permanentă de fotografii „Familia Lipatti și prietenii” și vor fi ascultate înregistrări celebre în interpretarea pianistului Dinu Lipatti
  • 20:30- vor avea loc proiecții de film despre viața muzicianului Dinu Lipatti, în curtea cu balansoarea Casei Lipatti; publicul va putea admira expoziția în aer liber „Casa Artelor Dinu Lipatti- 2018-2023” și mini-librăria cu producțiile culturale din Colecția Esențial a Casei Artelor Dinu Lipattii
    Evenimentul se va desfășura între orele 18:00- 23:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

noaptea muzeelor la casa lipatti

Noaptea Muzeelor 2024 la Casa Dinu Lipatti

[Sursa foto: noapteamuzeelor.org]

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul de Artă Recentă din București

Muzeul de Artă Recentă din București se deschide publicului gratuit în noaptea de 18 mai 2024. Vizitatorii vor putea admira expoziții de artă inedite de la mai mulți artiști români, printre care Florin Mitroi, Aniela Firon, Ștefan Bertalan, Andrei Chintilă, Doru Covrig, Larisa Sitar și mulți alții.

Tinerii absolvenți și studenți din cele mai importante centre artistice naționale din țară vor expune împreună lucrările lor în muzeul din Capitală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Evenimentul se va desfășura între orele 19:00- 22:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Fotbalului din București

Muzeul Fotbalului din București își va deschide porțile publicului în noaptea de sâmbătă, 18 mai. Acesta este primul și singurul muzeu din Europa de Este dedicat fotbalului. Vizitatorii vor putea admira tricouri de colecție ale marilor jucători de fotbal precum Maradona, Ronaldo și Hagi, exponate legate de Real Madrid și Barcelona, dar și repere din istoria celor mai frumoase cluburi de fotbal românești.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro.

Evenimentul se va desfășura între orele 15:00- 02:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

noaptea muzeelor la muzeul fotbalului din bucuresti

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Fotbalului din București

[Sursa foto: noapteamuzeelor.org]

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Micul Paris- „în lumina lumânărilor”

Muzeul Micul Paris se deschide publicului în Noaptea Muzeelor 2024 și le aduce vizitatorilor o bucată prețioasă de timp.

„Evenimentul crează toate condițiile unei călătorii în timp. Veți descoperi acel ”savoir vivre” din epocă și interiorul unei case burgheze bucureștene, locul în care se întâlnea stilul francez cu cel oriental-otoman. În plus, veți putea admira bogata noastră colecție care reflectă moda timpului și riturile vieții domestice. Vă așteptăm în cel mai original muzeu din București! Pentru că nu este despre exponate. Ci despre viață”, se regăsește în descrierea evenimentului, conform sursei citate anterior.

Accesul se face în serii de câte 30 de persoane la fiecare 20 de minute, iar fotografiatul este permis.

Evenimentul se va desfășura între orele 20:00- 03:30. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” se deschide cu ocazia evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”.

Începând cu ora 12:00, participanții vor putea vizita pavilionul de istorie militară generală unde vor regăsi artefacte ce aparțin civilizației umane și fenomenului militar din cele mai vechi timpuri și până în prezent. Totodată, cei care doresc să ia parte la eveniment vor putea asculta o serie de concerte de muzică de fanfară, marșuri militare, dar și muzică de promenadă.

În cadrul evenimentului, vor fi organizate demonstrații și prezentări legate de istoria purtătorilor de arme, începând cu ora 16:00.

Evenimentul se va desfășura între orele 12:00- 23:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

Citește și: VIDEO-Noi recorduri pe aeroporturile din România. Ce estimează reprezentanții aeroporturilor din țară, odată cu intrarea în Schengen aerian

Noaptea Muzeelor la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

[Sursa foto: noapteamuzeelor.org]

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Național al Țăranului Român

În acest an, Muzeul Național al Țăranului Român a pregătit evenimente numeroase pentru cei care vor să aibă parte de experiențe de neuitat:

  • Salonul Arhivei – expunerea permanentă
  • Alexandru Tzigara-Samurcaș – Întemeietorul Muzeului Național – expunerea permanentă
  • Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții – Sala Tancred Bănățeanu
  • Culorile „dezghețului”. Satul basarabean în pictura anilor 1960 – Sala Noua Galerie
  • Revendicând pământul – Sala Media
  • Sezonierii – Sala Irina Nicolau
  • Expoziție de pictură Stela Filip – Sala Acvariu
  • Muzeul virtual al culturii romilor – Sala Acvariu
  • Spectacol – MNȚRplusC
  • Târgul Piața Țărănească – În curtea interioară
  • Proiecții de filme documentare DigiWorld – Cinema Muzeul Țăranului

Evenimentul se va desfășura între orele 18:00- 21:30. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Parfumului din București

În cadrul evenimentului cultural Noaptea Muzeelor 2024, Muzeulor Parfumului se deschide cu expoziția „Parfum prin Timp” care își propune să îi poarte pe vizitatori „de la profundele tradiții ancestrale până la avangarda inovației contemporane”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Evenimentul se va desfășura între orele 14:00- 23:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

Noaptea Muzeelor la Muzeul Parfumului din București

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Parfumului din București

[Sursa foto: noapteamuzeelor.org]

Noaptea Muzeelor 2024 la Opera Comică pentru Copii

Sâmbătă, pe 18 mai, ușile Operei Comice pentru Copii se vor deschide, iar publicul va avea parte de nenumărate surprize în minunata lume a spectacolului.

Copii vor putea urmări spectacole fascinante și amuzante. Tururile sunt gratuite și vor fi programate la fiecare 15 minute.

Evenimentul se va desfășura între orele 20:00- 23:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

Noaptea Muzeelor 2024 la Opera Națională București- „Opera Vie”

În acest an, Opera Națională din București se deschide cu un tur inedit de „artă vie” pentru publicul larg. Vizitatorii vor putea vedea un spectacol itinerant lansate de Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”

După succesul extraordinar din 2023, când peste 4000 de oameni au participat pentru prima dată la eveniment, Opera Națională București își deschide porțile cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor cu un tur inedit de „artă vie”.

„Spectacolul reprezintă o călătorie extraordinară în universul fascinant al Operei în care publicul este ghidat în diferite spații chiar de personaje. La pian Bogdana Grecova și Gabriel Gîțan. Atât soliștii Studioului Experimental ,,Ludovic Spiess” cât și balerini, instrumentiști, actori și păpușari marionetiști, în total peste 50 de artiști vor participa la spectacolul itinerant regizat de Alexandru Nagy special pentru Noaptea Muzeelor 2024”, se mai regăsește în descrierea evenimentului.

Accesul se va face în grupuri de maximum 70 de persoane la fiecare 20 de minute. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Evenimentul se va desfășura între orele 23:00- 03:30.

Citește și: Noaptea Muzeelor în 2024: Pe ce dată se sărbătorește?

Programul evenimentelor din Brașov pentru Noaptea Muzeelor 2024

Iată care sunt principalele evenimente din Brașov pentru Noaptea Muzeelor 2024:

  • Noaptea Muzeelor 2024 în Brașov, la Centrul Cultural Apollonia- ”Dialoguri vizuale” și ”Dumitru Șchiopu – Atelier deschis” se deschide publicului pe 18 mai pentru a încânta privirile cu opere de artă inedite. Publicul va putea vizita și atelierul deschis al artistului vizual brașovean Dumitru Șchiopu. Evenimentul se va desfășura între orele 12:00- 24:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
  • Noaptea Muzeelor 2024, la Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni- publicul va putea vizita expoziția permanentă a muzeului care prezintă istoria pompierilor brașoveni. Evenimentul se va desfășura între orele 16:00- 22:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

Noaptea Muzeelor la Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

[Sursa foto: noapteamuzeelor.org]

Programul evenimentelor din Cluj-Napoca pentru Noaptea Muzeelor 2024

În acest an, în Cluj, Universitatea Babeș-Bolyai organizează mai multe evenimente culturale și muzee ce vor fi deschise publicului larg în Noaptea Muzeelor. Printre acestea se numără:

  • Noaptea Muzeelor la Galeria Paul Sima – întâlnire cu artista Maria Luiza Balan
  • Muzeul Alexandru Duma- Reflecții și descoperiri în umbra Marelui Război
  • Muzeul de Mineralogie- Nova Mineralia- noi eșantioane minerale donate Muzeului de Mineralogie UBB
  • Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie- Animale fantastice: realitate sau ficțiune?
  • Muzeul Memorial David Prodan- Expoziție de bandă desenată „Cavalerii Crucii Negre. Epopeea cavalerilor teutoni în Transilvania” (autor: Gabriel Virgil Rusu)
  • Muzeul Holocaustului- Știință, teorii rasiale și Holocaust
  • Sala Liviu David- Anotimpuri și Italia: o simfonie retrospectivă
  • Vivarium- Nu mă atinge! Expoziție temporară de cactuși și plante suculente
  • Noaptea Muzeelor la Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai

Mai multe informații despre evenimentele organizate în Cluj-Napoca în Noapta Muzeelor 2024 puteți consulta AICI.

Programul evenimentelor din Constanța pentru Noaptea Muzeelor 2024

Iată care sunt principalele evenimente din Constanța pentru Noaptea Muzeelor 2024:

  • Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Militar din Constanța- „Citadela tomitană” la Muzeul Militar din Constanța; Asociația Culturală „Astra Dobrogeana” cu prezentarea de uniforme militare la Muzeul Militar din Constanța; Vizitarea expoziției Istoria militară a Dobrogei din cele mai vechi timpuri până la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”). Evenimentul se va desfășura între orele 14:00- 24:00. Ora anunțată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.
  • Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul de Artă din Constanța- vor avea loc două evenimente culturale, între orele 19:00- 24:00, unul dintre ele fiind Muzeul de Sculptură ,,Ion Jalea’’.

Mai multe informații despre evenimentele din Constanța pentru Noaptea Muzeelor 2024 puteți găsi AICI.

Programul evenimentelor din Iași pentru Noaptea Muzeelor 2024

În Iași, în Noaptea Muzeelor 2024, se vor organiza mai multe evenimente, printre care:

  • Noaptea Muzeelor la Ateneul Naţional din Iaşi
  • Noaptea Muzeelor la Centrul de Artă Contemporană Baia Turcească
  • Noaptea muzeelor la GEOștiințe
  • O Noapte la Muzeul Militar din Iași
  • Expoziția „Cochetării. Urme ale eleganței de odinioară” la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași
  • Expoziția „Feminin Efemer”, artist lect. univ. dr. Reka Csapo Dup la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași
  • Noaptea Muzeelor la Palatul Braunstein din Iași
  • Expoziția „„Tițian. Ecce Homo” la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași

Lista completă a evenimentelor organizate în Iași, pentru Noaptea Muzeelor 2024, poate fi consultată AICI.

Citește și: VIDEO- Inteligența artificială continuă să se dezvoltă în lume. Roboții au ajuns să gătească risotto, paste sau burgeri

Programul evenimentelor din Oradea pentru Noaptea Muzeelor 2024

În Oradea, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, oamenii vor putea vizita următoarele muzee și vor putea participa la diverse activități culturale:

  • Muzeul Țării Crișurilor
  • Muzeul Memorial „Ady Endre” la Muzeul Țării Crișurilor
  • Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” la Muzeul Țării Crișurilor
  • Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” la Muzeul Țării Crișurilor
  • Muzeul Orașului Oradea la Muzeul Țării Crișurilor

Informații cu privire la desfășurarea evenimentelor culturale din Oradea pentru Noaptea Muzeelor 2024 puteți găsi AICI.

Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” la Muzeul Țării Crișurilor

Noaptea Muzeelor 2024 - Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” la Muzeul Țării Crișurilor

 

[Sursa foto: noapteamuzeelor.org]

Programul evenimentelor din Sibiu pentru Noaptea Muzeelor 2024

În Noaptea Muzeelor 2024, în Sibiu vor avea loc mai multe evenimente culturale. Iată ce pot vizita oamenii pe 18 mai 2024 în Sibiu:

  • Muzeul Viu de Tipografie din Sibiu
  • Expoziția permanentă a Muzeului Bisericii Evanghelice. C.A. din România
  • Muzeul Național Brukenthal- Muzeul de Artă Contemporană
  • Muzeul Național Brukenthal- Palatul Brukenthal

Mai multe informații referitoare la desfășurarea evenimentelor din Sibiu pentru Noaptea Muzeelor 2024 puteți găsi AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si