Meteorologii au emis vineri dimineața o nouă avertizare COD GALBEN de averse și descărcări electrice, valabilă în 16 județe din țară pe parcursul zilei de 3 iunie. Sâmbătă și duminică, instabilitatea atmosferică se extinde.

Citeste si: Meteo seară 02.06.2022

Alertă meteo de la ANM. Sunt vizate județele Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Dolj, Brașov, Argeș, Olt, Covasna, Dâmbovița, Prahova și Buzău.

Cod galben de vijelii

Avertizarea ANM de vijelii va intra în vigoare vineri la ora 12.00 și va rămâne valabil până în această seară la ora 21.00.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 12- 3 iunie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat în Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Cod galben de vijelii

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi sâmbătă (4 iunie) în vest, centru, nord, la deal și la munte, iar duminică (5 iunie) și în restul țării.

România, sub un val de aer cald

Potrivit prognozei ANM pe două săptămâni, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a intervalului, iar în perioada 3- 6 iunie va deveni călduroasă, cu maxime ale temperaturii aerului în medie de 30- 34 de grade, în special în zonele de câmpie,

şi minime de 15- 19 grade.

Pentru perioada 7- 10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, cu valori ce vor fi în general apropiate de cele specifice primei decade a lunii iunie (la amiază 25- 28 de grade, mediat regional).

În orele amiezelor din primele zile, pe alocuri vor fi averse, posibil izolat cu caracter torenţial, dar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată după data de 6 iunie când se estimează că vor fi perioade în care fenomenele asociate acesteia se vor semnala pe spaţii mai extinse, fiind posibile local ploi mai însemnate cantitativ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si