Noi atacuri cu drone au lovit joi dimineaţa puncte de infrastructură din regiunea Kiev, a anunţat Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene.

Citeste si: Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră capabile să poarte arme nucleare

"Un alt atac cu drone kamikaze asupra unor infrastructuri critice", a scris oficialul într-un mesaj pe Telegram.

Atacuri cu drone asupra regiunii Kiev

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a raportat la începutul zilei de 13 octombrie că forțele ruse au vizat una dintre comunitățile din regiune cu drone kamikaze.

Citeste si: ONU condamnă anexarea la Rusia a regiunilor din Ucraina

Salvatorii lucrează deja la sol, a spus Kuleba. Nu există informații despre victime sau daune momentan, potrivit publicației Kyiv Independent.

Ucraina a informat în ultimele săptămâni despre un val de atacuri cu drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană.

Iranul neagă, însă, că ar livra drone Rusiei, iar Moscova nu a comentat informațiile.

Rusia pregătește un nou atac masiv asupra Kievului

Mii de soldați ruși şi un număr impresionant de drone kamikaze sunt transportate în Belarus.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a cerut ca armata sa să fie pregătită de luptă și susţine că va forma o forţă armată comună cu Rusia, din cauza amenințărilor la adresa ţării sale, venite din partea Kievului și a Occidentului. 

Citeste si: Lukaşenko, acuzat că a pierdut controlul asupra situaţiei militare din Belarus

Serviciile de informații ucrainene au anunţat că Rusia continuă să trimită "drone kamikaze" în Belarus.

Lukasenko, pionul lui Putin

Dictatorul Aleksandr Lukaşenko, cel mai important aliat al lui Vladimir Putin, ar fi pierdut controlul asupra situaţiei militare din ţară, unde sunt desfăşurate trupe ruse. Acuzațiile au fost aduse de opozanta din exil Svetlana Tihanovskaia.

Citeste si: Cine este generalul "Armaghedon”, aflat în spatele atacurilor nemiloase ale Rusiei din ultimele zile

Belarusul este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Rusiei în campania militară în Ucraina, de când  şi-a pus la dispoziţie teritoriul  în februarie pentru ca trupele ruse să intre în ţara vecină.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Aleksandr Lukasenko oferă în continuare ajutor logistic armatei ruse, potrivit Statului Major ucrainean.

"Lukaşenko face ceea ce îi cere stăpânul său Putin şi a pierdut cel puţin controlul asupra situaţiei militare din ţara noastră", a afirmat opozanta  Svetlana Tihanovskaia.

Potrivit acesteia, în rândul armatei belaruse nu există nicio dorinţă de a lupta cu ucrainenii, iar locuitorii din Belarus înţeleg că nu există nicio ameninţare din partea Ucrainei, a Poloniei sau a oricărei alte ţări democratice.

Aleksandr Lukaşenko a dat asigurări la sfârşitul lunii septembrie că nu are intenţia de a mobiliza trupe pentru a participa la război.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si