În dimineața zilei de luni, 27 iunie, Rusia a bombardat din nou regiunea Odesa, la sud-vestul Ucrainei, în apropiere de țărmul Mării Negre.

Citeste si: VIDEO- Bombardamentele continuă la Kiev încă de la primele ore ale dimineții

Potrivit Nexta TV, printre răniții din jurul orașului Odesa  se află și un copil, alături de mai multe persoane civile.

Rusia a intensificat atacurile în weekend

Ucraina a semnalat o intensificare a atacurilor cu rachete ruseşti în toată ţara în weekend, cu o serie de regiuni lovite departe de linia frontului, de la Liov (Lvov), în vest, şi Hmelniţki (centru-sud), până la Jitomir, Cernigov şi Kiev, în nord.

Citeste si: Schimbare de lideri în armata rusă. Anunțul a fost făcut de ministerul britanic al Apărării

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Regiunea Odesa, din sud-vestul Ucrainei, a fost vizată în noaptea de duminică spre luni de un nou atac cu rachete ruseşti, care a făcut cel puțin opt victime, între care un copil, a anunţat Comandamentul operaţional 'Sud' al armatei ucrainene.

Odesa, singurul port controlat de puterea de la Kiev

Potrivit sursei citate, forţele ruse au utilizate pentru acest atac bombardiere supersonice Tu-22M, care acţionează pe distanţe lungi şi care fac parte din aviaţia strategică rusă.

"În urma loviturii asupra unui cartier rezidenţial dintr-o aşezare din regiune au fost distruse mai multe case de locuit şi dependinţe pe o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi", se arată într-un comunicat al Consiliului Municipal Odesa.

Citeste si: Explozii puternice la Odesa, după ce flota Rusiei a fost lovită de Ucraina cu rachetele primite din Occident

Pompierii luptau în continuare cu flăcările, luni dimineața.

Odesa, situată pe coasta ucraineană a Mării Negre, este singurul port ucrainean controlat la ora actuală de Kiev, aflându-se în apropiere de graniţa cu Republica Moldova şi România. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si