Protestul fermierilor și al transportatorilor continuă în România! Joi ar urma să fie adoptat documentul potrivit căruia statul se angajează să suporte creșterile de preț la motorină pentru agricultori. 

Noile măsuri propuse de Marcel Ciolacu pentru fermieri și transportatori

Președintele țării, Klaus Iohannis i-ar fi cerut premierului să rezolve rapid aceste probleme.

”Sunt sigur că românii s-au săturat de populism și de promisiunea unor soluții miraculoase.

Adoptăm azi noi acte normative în sprijinul fermierilor stabile împreună cu aceștia. După sprijinul de 100 de euro pe hectar pentru fermierii din sectorul vegetal afectați grav de războiul din Ucraina venim cu o schemă similară pentru crescătorii de animale. Acordăm 100 de euro per animal pentru crescătorii de vită de carne și bivolițe, plus sume proporționale și pentru crescătorii de porci și păsări”, a declarat Marcel Ciolacu înainte de începerea ședinței de guvern.

Beneficii fermieri Ciolacu

Marcel Ciolacu le-a transmis fermierilor noile măsuri propuse.

[Sursa foto: Colaj iStock & Facebook]

Citește și: Dramă cumplită în Dâmbovița! O mamă și cele două fiice ale sale au fost găsite fără viață în casă. Primele informații ale anchetatorilor sunt terifiante

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În total 72 de milioane de euro sunt alocați pentru crescătorii de animale, iar premierul le-a dat asigurări acestora că îi va susține, la fel cum și Ministrul Agriculturii a promis multe proiecte în beneficiul lor. De asemenea, acesta a spus că va acorda 2 lei/ litru pentru motorină, în total fermierii primind ca și subvenție 25% din costul folosit pentru munca agricolă.

Ce beneficii au transportatorii?

În privința transportatorilor, acesta a spus că modifică cadrul legal, astfel încât șoferii de tir să nu mai fie amendați pentru expirarea rovinietei în momentul în care timpii de așteptare în vămi sunt mari.

”Consider că acesta este gestul corect până când venim cu altă rezolvare”, a precizat Marcel Ciolacu. Acesta a mai anunțat și controale psihologice pentru șoferi.

Beneficii tranportatori Ciolacu

Transportatorii au parte de noi beneficii din partea Guvernului.

[Sursa foto: Facebook]

Miercuri, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că, după cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că în bugetul Ministerului există bani pentru toate problemele lor. 

"După 5 ore de dezbateri, fermierii din Botoșani și Timiș au înțeles că în bugetul Ministerului există bani pentru toate problemele lor și că prin actele normative adoptate și pe care le vom adopta în săptămânile viitoare, vom rezolva revendicările lor", a scris Florin Barbu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Europenii din 7 țări au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirile. Mai mulți fermieri au blocat străzile, după ce au dat foc la baloți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si