În doar câteva ore, la Spitalul Universitare din Capitală, unde funcționează și un centru de testare rapidă, au venit deja zeci de oameni.
Persoanele care au suspiciuni că sunt infectate cu SARS-CoV-2 pot suna la call center-ul Direcției de Sănătate Publică București.

"Să facem o evaluare, să vedem care este utilitatea lor, să vedem ce se va întâmpla când medicii de familie vor începe să testeze.

În București avem undeva la 200 ..destul de puțini. Văzând care este rata de reproducere care s-a stabilizat la 1,25 pentru România, în săptămâna care urmează să asistăm la cifre care să fie undeva între 25-30.000 de cazuri.″, spune Alexandru Rafila.

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei de azi. 12.000 de noi cazuri Coronavirus, detectate în ultimele 24 de ore

Persoanele cu simptomatologie specifică se pot testa la unul dintre centrele rapide

Persoanele care prezintă simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2, conform Metodologie INSP din data de 20.01.2022, (http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-personalul-medico-sanitar/2951-metodologia-de-supraveghere-a-covid-19-actualizare-20-01-2022), cu indicație de testare RT-PCR, vor solicita testarea către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București prin numărul de Call Center 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Anunțul Ministerului Educației: Noile teste de salivă vor fi distribuite, marți, școlilor. Sunt ambalate în kituri individuale

Persoanele nedaplasabile se pot înscrie pe listă pentru a fi testați la domiciliu

Persoanele nedeplasabile sau care nu au posibilitatea de a ajunge la un centru de testare, pot fi introduși în lista de așteptare a SABIF pentru testare la domiciliu.
DSP va emite prin email și/sau SMS care conține numărul de înregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului și CNP-ul parțial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.

Persoanele care se vor prezenta în punctele de recoltare, vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP București. Persoana va prezenta email-ul /SMS-ul primit de la DSP București . Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR, nu se va efectua.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit despre valul șase al pandemiei în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si