Close sidebar
Close sidebar

Noi decizii luate în Belarus: Țara îşi sporeşte măsurile de securitate la graniţele de sud şi de vest

Belarus a anunţat că şi-a sporit măsurile de seuritate la graniţele de vest şi de sud ale ţării, în timp ce Rusia continuă invazia în statul vecin, Ucraina, informează Reuters.

Laura Macovei,

Noi decizii luate în Belarus: Țara îşi sporeşte măsurile de securitate la graniţele de sud şi de vest


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Decizia vine imediat după ce marți, liderul bielorus, Aleksandr Lukașenko, a transmis un mesaj cu privire la participarea alături de Rusia la operațiunea militară împotriva Ucrainei. 

Belarus nu se va alătura operațiunilor militare ale Rusiei

Liderul bielorus, Aleksandr Lukaşenko, a declarat, marţi, că ţara sa nu intenţionează să se alăture operaţiunii militare a Rusiei în Ucraina şi a respins acuzaţiile Kievului conform cărora trupele ruse ar ataca Ucraina de pe teritoriul bielorus.

Citeste si: Informații de ultimă oră din Belarus. Țara nu se va alătura Rusiei în operațiunile din Ucraina

Citeste si: Doliu în lumea sportului românesc! Sonia Iovan, campioană olimpică la gimnastică, și-a găsit sfârșitul în Franța- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Președintele Aleksandr Lukșenko a declarat că Belarus nu intenționează să se alăture operațiunilor militare conduse de Rusia în Ucraina, scrie Reuters. De asemenea, agenția de știri Belta susține că oficial bielorus a negat acuzațiile Kievului conform cărora trupele rusești au atacat Ucraina de pe teritoriul țării sale.

Referendum pentru adoptarea unei noi Constituții

Duminică a fost organizat un referendum în urma căruia s-a decis adoptarea unei Constituții prin care se renunță la statutul non-nuclear al țării. Noua constituție va permite Belarusului să găzduiască arme nucleare pentru prima dată după căderea Uniunii Sovietice.

Citeste si: A doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina este programată miercuri, 2 martie

De asemenea, modificările îi vor permite lui Alexander Lukasenko să conducă până în 2035. Potrivit Comisiei electorale centrale din Belarus, 65,2% din populația statului a votat în favoarea modificării Constituției și renunțarea la statutul de țară neutră și non-nucleară.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI