Oamenii de stiinta au analizat sangele de pe Giulgiul din Torino si au descoperit ca acesta contine creatina si feritina, care sunt semne ca cel care a fost infasurat in giulgiu a suferit o trauma.
Acestia sustin ca giulgiul contine "nanoparticule" care nu sunt tipice sangelui unui om sanatos. "Aceste particule arata ca cel care a fost infasurat in acest giulgiu a fost victima unei mari suferinte", a spus unul dintre cercetatori.
Giulgiul are lungimea de 4,36 m, latimea de 1,10 m si este alcatuit din fire de in tors manual, iar urzeala este executata tot manual. Pe tesatura apar doua amprente: partea din fata si cea din spate a unui barbat neîmbracat, biciuit si probabil crucificat.
Corpul a fost asezat pe spate, pe jumatatea inferioara a giulgiului, petrecându-se cealalta jumatate pe deasupra. Materialul prezinta numeroase gauri (în prezent peticite), locurile presupuse a fi ars la incendiul din 1532 si mai multe pete de apa de la stingerea flacarilor.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei- antena3.ro
Citeste si: Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”- wowbiz.ro
Sursa stire