Probele descoperite au fost prezentate de anchetatori în momentul în care a fost solicitată prelungirea mandatului de arestare preventivă, în cazul principalului suspect, studentul marocan de cetățenie canadiană, Sami El Bourkadi

Sângele principalului suspect pe lenjeria victimei

Analizele de laborator efectuate au arătat că petele de sânge aparțin studentului marocan. Acestea au fost găsite pe lenjeria intimă ce se află într-un sertar din camera fetei ucise. 

Citeste si: Zi decisivă pentru studentul marocan bănuit de dubla crimă de la Iași! Ahmed Sami El Bourkadi ar putea ieși din spatele gratiilor

Sami El Bourkadi își susține în continuare nevinovăția și explică cum au ajuns petele de sânge pe lenjeria din camera victimei.

Explicațiile principalului suspect

Sami El Bourkadi spune că a vizitat cele două victime pe data de 9 decembrie, cu două zile înainte ca trupurile acestora să fie găsite. Acesa ar fi mers cu un taxi spre casa unde aceștia locuiau cu chirie, iar când a coborât a căzut și s-ar fi rănit la mână. Victima, prietenul său, a vrut să îl ajute și a căutat bandaje prin casă, inclusiv prin sertarele din camera fetei. În acest mod, spune suspectul, ar fi ajuns petele sale de sânge acolo.

Citeste si: VIDEO| Marocanul suspectat de uciderea celor doi studenți din Iași, audiat pentru prima oară de procurori. În dosar au apărut noi martori

Principalul suspect este acuzat de omor calificat, dar și de furt, deoarece telefoanele celor două victime nu au fost găsite. Totodată, acesta mai este acuzat și de distrugere, casa unde locuiau cei doi fiind incendiată.

Dubla crimă de la Iași

Cadavrele celor două victime au fost descoperite în noapte de 10 spre 11 decembrie într-o vilă dintr-un cartier rezidențial. Pe corpurile celor doi erau prezente urme de violență, iar anchetatorii au stabilit că fata a fost înjunghiată de 33 de ori, iar băiatul de 17 ori.

În locuința celor doi au fost descoperite urme de ardere. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat și-a înjunghiat soția și a dat foc casei

Loviturile care au condus spre decesul celor doi au fost aplicate în zona organelor vitale. Una dintre ele a ajuns până la coloana cervicală. Potrivit medicilor legiști, pe corpurile acestora nu au fost identificate urme care să ateste un eventual consum de băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

La audieri au fost prezente mai multe persoane. Ahmed Sami El Bourkardi, coleg de facultate cu una dintre persoanele decedate, era plecat din țară în acel moment. Acesta a fost dat în urmărire națională și internațională, iar procurorii au semnat un mandat de arestare în lipsă pe numele acestuia.

Citeste si: VIDEO| Motivul pentru care Olguța, tânăra din Giurgiu, a fost ucisă cu sălbăticie de soț. Ce spun apropiații celor doi?

Principalul suspect își avea în acel moment cumpărat un bilet de avion la Roma, de aproximativ o lună. A părăsit țara împreună cu iubita sa pentru un city break. A fost identificat la Roma și adus în România.

În cadrul anchetei s-a descoperit că pe 9 decembrie, suspectul a fost la UPU de la Spitalul Sfântul Spiridon pentru îngrijiri medicale în cazul unei răni de la mâna dreaptă. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Oamenii legii au ridicat din locuința principalului suspect mai multe lucruri pentru a fi analizate în vederea unei posibile purtări de urme de la locul dublei crime.

Citeste si: Un individ din județul Argeş a vrut să incendieze apartamentul în care locuia soția sa. Oamenii legii l-au oprit în ultimul moment

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si