Pe data de 1 iunie 2022, Anastasia, o fetiță de 4 ani se juca împreună cu mai mulți copii în apropierea casei sale din localitatea Sticlăria, județul Iași. La un moment dat, copilul a alergat să traverseze strada, prin spatele unui taxi parcat pe sensul opus de mers, moment în care o femeie de 28 ani a dat peste ea cu mașina.

Ce pedeapsă a primit femeia?

S-a demonstrat faptul că femeia nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie, ea făcuse doar niște cursuri auto în Suedia și se îndrepta spre locuința unchiului său, despre care tocmai aflase că s-a sinucis. 

Citește și: Un bărbat care s-a urcat beat la volan a ucis un militar și pe fiica sa de 8 ani. Cele două victime au fost spulberate pe un drum din Ucraina. Mama a suferit un AVC în momentul în care a aflat că fiica ei s-a stins din viață

Inițial, femeia a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, doar pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Anastasia, copila de 4 ani ucisă

Anastasia, copila de 4 ani ucisă

[Sursa foto: Observator]

"La data de 01.06.2022, orele 18:37, inculpata C.M., în timp ce conducea autoturismul marca VW, pe DS 516 în localitatea Sticlăria, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a acroşat cu partea din stânga faţă a autovehiculului pe minora D.

E.-A., de 4 ani, care se juca împreună cu un grup de copii pe drum şi care a alergat să traverseze strada, prin loc nepermis, prin spatele unui autoturism (Taxi) marca Dacia, oprit pe sensul opus de mers, accident în urma căruia minora a decedat", se arată în comunicatul Parchetuli de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Magistrații de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău au condamnat-o pe femeie la 3 ani de închisoare cu suspendare și au stabilit un termen de supraveghere de 4 ani.

”Același prim procuror a dispus inițial confirmarea soluției de clasare”

"Cu referire la dispoziţia de clasare, din probatoriul administrat rezultă că inculpata nu a încălcat alte dispoziţii legale, în afară de a conduce autoturismul fără permis, şi nu a avut posibilitatea evitării producerii accidentului. În consecinţă, producerea evenimentului rutier nu poate fi imputată acesteia, deoarece între conducerea autoturismului fără a deţine permis de conducere şi moartea victimei nu există legătură de cauzalitate. Şi în situaţia în care inculpata ar fi deţinut permis de conducere, având în vedere împrejurările săvârşirii faptei era în imposibilitate de a evita accidentul rutier", a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Citește și: Directoare de grădiniță, concediată pentru activitatea clandestină de pe internet. "Așa își finanțează viața de lux"

Magistrații de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău au condamnat-o pe femeie la 3 ani de închisoare cu suspendare și au stabilit un termen de supraveghere de 4 ani.

Magistrații de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău au condamnat-o pe femeie la 3 ani de închisoare cu suspendare și au stabilit un termen de supraveghere de 4 ani.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit despre noile detalii din acest caz cutremurător.

”Astăzi la parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău, Prim procurorul parchetului a dispus prin ordonanță atribuirea în premieră a calității de suspect, pentru ucidere din culpă și modificarea urmelor accidentului auto, a soferiței care a ucis fata de 4 ani care a dus la modificarea ulterioară a legii. Amintesc anomalia prin care același parchet a dispus clasarea cauzei pentru ucidere din culpă iar instanta a constatat că soluția este ilegală.

De asemenea, amintesc și faptul că același prim procuror a dispus inițial confirmarea soluției de clasare”, a spus avocatul.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Adrian Cuculis- avocat

Adrian Cuculis- avocat

[Sursa foto: Adrian Cuculis - Facebook]

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe data de 7 iulie o lege numită ”Legea Anastasia”, care prevedere că șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor ori fără permis de conducere și fac accidente mortale ajung direct la închisoare. 

„Am văzut că a intrat în vigoare, important este să se țină cont de ea. Sper că va face diferența și în cazul accidentelor în care șoferii se urcă la volan fără permis sau după ce au consumat droguri. Sper să-i pună pe mai mulți șoferi pe gânduri. Deși, deocamdată, cazul acesta pe care-l vedem acum pe TV n-o dovedește”, a declarat tatăl copilei, Daicu Cristian, pentru Libertatea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si