Close sidebar
Close sidebar

Noi detalii în cazul celor două turiste ucise de rechin în Egipt! Femeile ar fi fost atacate de același exemplar

Anchetatorii au aflat ce stă la baza dublei tragedii din staţiunea Sahl Hashish, Egipt. Se pare că ar fi vorba de sezonul de reproducere, întrucât rechinii se aflau în căutare de hrană şi înotau în ape puţin adânci, a concluzionat o comisie de anchetă egipteană, informează marţi EFE, citat de Agerpres.

Alexandra Costea,

Noi detalii în cazul celor două turiste ucise de rechin în Egipt! Femeile ar fi fost atacate de același exemplar


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform unui raport de opt pagini transmis de comisia de specialişti de la protectoratul Mării Roşii şi de la Asociaţia de Conservare şi Protecţie a Mediului din Hurghada, „un singur exemplar de rechin tigru” a fost inițiatorul celor două atacuri fatale din data de 1 iulie, „date fiind urmele de muşcătură de pe corpurile victimelor, care făceau snorkeling”, a transmis cotidianul oficial egiptean Al Ahram.

Citeste si: VIDEO- Trupul Roxanei Donisan a ajuns la Suceava. Imagini emoționante de la căpătâiul româncei ucise de rechin

Aceeași comisie a atribuit atacurile „prezenţei rechinului în ape puţin adânci, dat fiind că este sezonul de reproducere şi de depunere a ouălor, care începe de la jumătatea lunii aprilie şi se încheie la sfârşitul lunii iulie” şi a menționat că „motivul din spatele atacului a fost cel mai probabil hrana”.

Roxana Donisan a fost prima atacată de rechin

Conform textului transmis de experţi, Roxana Donisan, o româncă în vârstă de 44 de ani, a fost atacată prima, în staţiunea Sahl Hashish, din Hurghada, cu toate că întâia victimă descoperită a fost o altă turistă, de origine austriacă. Mai apoi, Amr Hanafy, guvernatorul Mării Roşii, a interzis toate activităţile de natură nautică în perimetrul atacurilor, fără a menționa când anume vor fi reluate acestea.

De asemenea, în raportul său, comisia a precizat o serie de motive pentru atacurile rechinilor în Marea Roşie: pescuitul excesiv în Marea Roşie, folosirea excesivă a locurilor pentru scufundări şi snorkeling, oameni care dau de mâncare peştilor, animale care caută noi locuri pentru a se hrăni, ajungând în zonele de ţărm şi în locuri cu apă puţin adâncă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Ea este românca care a murit sfâșiată de rechin în Egipt. Roxana Donisan era funcționară la Direcția de Finanțe din Suceava

Comisia a prezentat şi o listă de recomandări care ar urma să fie puse în aplicare pe termen scurt şi lung.

Pe termen scurt, comitetul a recomandat monitorizarea zonei unde au avut loc atacurile, stoparea imediată a pescuitului recreativ şi desfăşurarea activităţilor de snorkeling doar sub supravegherea unor ghizi atestaţi. Pe termen lung, comisia a recomandat introducerea unui program exhaustiv de gestionare a zonelor de scufundări şi snorkeling pentru a-i proteja pe scufundători şi viaţa marină. Comisia a mai recomandat reglementarea pescuitului în Marea Roşie, între care suspendarea pescuitului comercial şi recreativ de la jumătatea lunii aprilie şi până la sfârşitul lunii iulie.

În ultimii ani, atacurile rechinilor au fost relativ rare în regiunea de coastă a Mării Roşii, notează Al Ahram. În 2020, un băiat din Ucraina şi-a pierdut o mână, iar un ghid egiptean a rămas fără un picior în urma unui atac de acest tip. În 2018, un rechin a ucis un turist ceh în apropierea unei plaje de la Marea Roşie. Un turist german şi-a pierdut viaţa în 2015, într-un atac similar. În 2010, mai multe atacuri ale rechinilor s-au soldat cu moartea unui turist european şi cu mutilarea altor câţiva în largul staţiunii Sharm El-Sheikh din Peninsula Sinai.

Citeste si: Un martor a filmat momentul în care Roxana Donișan a fost atacată de rechin: „Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze”

Zona în care s-a produs atacul este un loc predilect pentru scafandrii din întreaga lume datorită apelor sale calde şi transparente, pline de viaţă acvatică.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Turismul joacă un rol major în economia Egiptului, iar Marea Roşie este un punct de atracţie pentru mii de turişti, în marea lor majoritate provenind din Rusia şi din ţări est-europene.

Citeste si: Rechinii fac din nou ravagii. Alte două femei au fost atacate, iar o minoră a rămas fără o parte din picior

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI