Minorele din comuna brașoveană Vama Buzăului, care au fost răpite și violate de către un prieten al concubinului mamei lor, au fost scoase din familie și plasate sub protecția celor de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov.

Citește și: Două persoane din Iași au fost condamnate pentru trafic de minori

Copilele se află la Protecția Copilului

„Se află într-un serviciu social al DGASPC Braşov. Au intrat, încă de azi dimineaţă (duminică dimineaţă – n.r.) într-un program de consiliere psihologică şi terapie. Urmează ca, împreună cu cei de la asistenţa socială din primăria de domiciliu, să facem o anchetă socială, pentru a stabili măsurile luate pentru aceşti copii”, au declarat pentru News.ro oficiali din cadrul DGASPC Braşov. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit surselor citate, mama fetelor, care a sunat la linia de urgență 112 la 12 ore distanță după ce și-a dat seama că bărbatul care le-a luat de acasă sub pretextul că le duce la grătar nu mai poate fi contactat,

și-a dat acordul ca acestea să intre în sistemul rezidențial al DGASPC.

Citește și: Ce discutau pe Whatsapp elevele agresate de Cornel Bleajă, fostul lider PSD. „Mă ghemuiam pe cât puteam în bancă”

Mama minorelor nu era în atenția celor de la Protecția Copilului

Familia minorelor nu erau o țintă pentru cei de la Protecția Copilului.

Oficiali ai Primăriei Vama Buzăului au declarat că cele două surori frecventau școala și chiar aveau „destul de puține absențe”.

Suspectul, care la audieri a recunoscut că le-a agresat sexual pe cele două copile, invocând drept scuză faptul că era beat, a fost reţinut, și urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Elevii nu vor mai avea voie cu aceste obiecte la ei. Despre ce este vorba


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si