În august 2022, o femeie în vârstă de 51 de ani s-a stins din viață în timpul unei investigații cu un Computer Tomograf după ce a înghițit substanța de contrast folosită în mod obișnuit la investigațiile imagistice. 

Citeste si: VIDEO- O polițistă din Buzău de 36 de ani s-ar fi sinucis cu pistolul din dotare

Avocatul familiei victimei Adrian Cuculis  a transmis că pacienta în vârstă de 51 de ani a fost însoțită doar de o asistentă, iar în întreaga instituție nu se afla la acel moment niciun medic cu

specializarea necesară.

Ce spune avocatul familie despre moartea pacientei de 51 de ani

"Conform protocolului, asistenta care administreză substanța de contrasat este îndrumată de către un medic iar operațiunea imagistică tip RMN este efectuată de către un medic cu specializare în imagistică.

Am descoperit că administrarea substanței s-a făcut fără medic, iar în întreaga instituție nu era de fapt niciun medic cu specializarea necesară. Tragem concluzia că și operațiunea imagistică s-ar fi făcut de fapt doar de către o asistentă fără pregătire.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Șocant este și faptul că răspunsul dat de către Colegiul moașelor și asistentelor nu găsește nicio vină asistentei, deși în protocol se arată că trebuia făcută testarea pacientei la substanța de contrast", a declarat avocatul familiei, Adrian Cuculis.

Citeste si: Povestea cățelușei care a dormit pe mormântul stăpânului zile întregi. Iasmina a fot salvată și va ajunge în casa unei familii iubitoare

Victima în vârstă de 51 de ani fusese diagnosticată cu cancer la sân. Aceasta se prezentase la o clinică privată din municipiul Târgoviște pentru o investigație CT, doar că în timpul procedurii medicale i s-a făcut rău și s-a stins din viață.

În acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă in rem. Încă din august 2022 s-a spus că problemele ar fi apărut după ce femeia a înghițit substanța de contrast, necesară pentru o astfel de investigație.

Citeste si: O româncă a fost sechestrată și torturată de partener în Spania. Ambasada României a intervenit ca să o salveze


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si