Miercuri, 22 martie, procurorii DIICOT au efectuat percheziții pentru trafic de droguri de risc și de mare risc la Bacău și Timișoara. În urma perchezițiilor de la Bacău, 6 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar alta este în arest la domiciliu.

Ultimele informații din partea autorităților din Bacău

IPJ Bacău a transmis că: „În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate, la data de 22 martie 2023, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –

Serviciul Teritorial Bacău, au fost depistate aproximativ 150 de grame de cannabis, 75 de grame rezină de cannabis (Hașiș), 2 grame de amfetamină (Speed), 7 dispozitive de tip grinder, 5 cântare de mare precizie și alte obiecte și dispozitive folosite la prepararea, porționarea și administrarea drogurilor.

Citește și: VIDEO- Percheziții la mai mulți traficanți de droguri din Bacău și Timișoara. Vindeau substanțe interzise elevilor de liceu

Totodată, au fost descoperite mai multe telefoane mobile, aproximativ 8.000 de lei și peste 1.000 de euro, despre care există bănuiala că ar fi provenit din vânzarea drogurilor.

Astfel, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, pentru audieri, 7 persoane bănuite, toate fiind reținute, pentru 24 de ore.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a 6 dintre persoanele bănuite și măsura arestului la domiciliu față de o alta.

Citește și: DIICOT- despre traficul de droguri și gruparea care vindea droguri în liceele din Bucureşti

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Citește și: „Se consumă heroină, iarbă, foarte multe. Sunt seringi pe jos în baie”. Mărturiile cutremurătoare ale unui licean din București. Cum arată raiul drogurilor din instituțiile de învățământ din România?

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Percheziții la mai mulți traficanți de droguri din Bacău și Timișoara. Vindeau substanțe interzise elevilor de liceu

După descinderile din București făcute la tinerii de bani gata, procurorii DIICOT continuă lupta cu traficanții de droguri care vând substanțe interzise în școli. Percheziţii au loc miercuri, 22 martie, la persoane care ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc către diverși consumatori, inclusiv elevi.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău și procurorii DIICOT au organizat miercuri opt percheziții la mai multe persoane care ar fi vândut cannabis şi amfetamine, inclusiv elevilor. 

Peste 20 de persoane vor fi audiate

”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, efectuează 8 percheziţii domiciliare, în judeţul Bacău, în trei cauze, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc”,

anunţă IGPR.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si:  O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si:  Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

În perioada 2022 – martie 2023, mai multe persoane ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc (cannabis şi amfetamine), către consumatori, inclusiv elevi, din municipiul Bacău şi localităţile învecinate.

Citește și:  Un elev suspectat de trafic de droguri povestește cu lejeritate cum a fost vizita mascaților: „Mama le-a făcut cafea. E obișnuită săraca”

Potrivit unor surse judiciare, printre traficanți sunt implicați și elevi de liceu.

Peste 20 de persoane urmează să fie audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău.

Citește și:  VIDEO- Profesorii unor școli din Capitală afirmă că traficul și consumul de droguri nu este o situație necunoscută

La acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Percheziții și în Timișoara

Tot miercuri, opt percheziţii au loc și în Timişoara, într-un dosar deschis pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citește și:  Percheziții la traficanții de droguri din Timișoara. Zece persoane sunt duse la audieri

Peste 10 persoane urmează să fie duse la audieri.

”La data de 22 martie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, efectuează 8 percheziţii domiciliare, în municipiul Timişoara, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, transmite IGPR.

Conform sursei citate, în perioada mai 2021 – noiembrie 2022, mai multe persoane ar fi comercializat, în mod repetat, cannabis, amfetamină, MDMA, 2 CMC şi 3 CMC, către consumatori din municipiul Timişoara.

Șapte persoane au fost reținute în dosarul care vizează o grupare care distribuia droguri elevilor din liceele din Capitală

Autoritățile au efectuat peste 20 de percheziții în cazul drogurilor vândute în liceele din Capitală, iar 8 telefoane mobile și 5 mărunțitoare mecanice, alături de droguri, au fost confiscate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:  „Nu-ți pui un clește de plastic, când noi ni-l punem atunci când mergem să spălăm vase sau să măturăm pe jos, doar acolo îți pui moțul ăla în cap.” Oana Roman a desființat-o pe Carmen Iohannis- kfetele.ro

Citeste si:  Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Șapte persoane au fost reținute și alte trei au fost puse sub control judiciar în dosarul în care este vizată o grupare care distribuia   droguri   unor elevi din liceele din București.

Citește și:  Șapte persoane au fost reținute în dosarul care vizează o grupare care distribuia droguri elevilor din liceele din Capitală

Alte șapte persoane sunt vizate de anchetă.

„În urma celor 23 de percheziţii domiciliare efectuate ieri, 20 martie, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată

şi Terorism – Structura Centrală, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 300 de grame de cannabis, aproximativ 2 grame de cocaină, 5 grame de ketamină şi 21 de comprimate”, a anunţat, marţi, Poliţia Română.

În cursul zilei de marți a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor 7 persoane reținute.

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din Bucureşti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si