In noile imagini aparute cu ursul de la Sibiu se poate observa cum bietul animal alearga speriat prin oras, in ciuda faptului ca la acea ora nu se afla niciun om pe strada. Camerele desupraveghere l-au surprins in jurul orei cinci dimineata, cu mult inainte sa fie executat.

„Este un urs care a ajuns in incinta orasului Sibiu din cauza faptului ca a fost gonit, speriat de ceva din exterior”, a declarat Pompiliu Varga, director AJVPS Sibiu.

Reprezentantii vanatorilor nu exclud varianta ca ursul sa fi fost haituit de caini vagabonzi

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Ar putea fi fost gonit de cainii comunitari. Sunt caini hoinari, sunt cainii turmelor de animale din imprjurimile orasului si in momentul in care a ajuns ininteriorul orasului normal ca si-a schimbat comportamentul. El a devenit un urs speriat”, mai spune acesta.

Ciobanii au insa cu totul alta varianta: „Nu cred ca ursul care e aici in padure a iesit in oras. Daca era urs care e aici in padure, ala stia sa se intoarca”.

Toate aceste ipoteze vor fi analizate de procurorii de la parchetul de pe langa Curtea de apel Alba Iulia. Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunaul Sibiu, in cauza se vor face cercetari pentru savarsirea infractiunilor de uz de arma fara drept, omorarea cu intenTie a animalelor, complicitate la omorarea animalelor cu intentie, braconaj, complicitate la braconaj, braconaj si abuz in serviciu.

La inceputul acestei saptamani seful Politiei Municipale Sibiu,cel care a dat ordinul sa fie impuscat ursul, a anuntat ca se retrage din functie.

Ursul a fost impuscat in data de 12 octombrie dupa ce s-a plimbat cateva ore prin centrul Sibiului. La operatiune au participat politisti, jandarmi, pompieri si vanatori.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si