Incendii Grecia 2023. Serviciul de pompieri al Greciei a declarat că peste 130 de pompieri, asistați de 14 avioane cu apă și trei elicoptere se străduiau să țină focul sub control.

Citește și: EXCLUSIV- Incendiile din Tenerife 2023. Româncă stabilită pe insulă: ”Cred că e cel mai grav incendiu. A scăpat de sub control”- Zonele care au fost evacuate

Incendii Grecia 2023. Potrivit presei din Grecia, au fost trimise întăriri și din alte părți ale țării. Incendiul de vegetație a izbucnit sâmbătă devreme în apropiere de satul Melia, la est de orașul Alexandroupoli.

Incendii Grecia 2023. Opt sate au fost evacuate

Nu au existat rapoarte până la această oră privind rănirea pompierilor sau a locuitorilor, dar autoritățile au spus că unele case au suferit avarii în două dintre satele evacuate.

Anterior, o porțiune a autostrăzii Egnatia a fost închisă din cauza fumului greu care plutea peste șosea.

Noi incendii puternice în Grecia

Noi incendii puternice în Grecia

Locuitorii din Alexandroupoli au fost, de asemenea, sfătuiți să țină ferestrele închise din cauza fumului puternic aruncat peste oraș din cauza incendiului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un alt incendiu de vegetație mai mic ardea în afara Salonicului, în nord, al doilea oraș ca mărime din Grecia. Anterior, pompierii au ținut sub control un incendiu pe insula vestică Cefalonia.

Noi incendii puternice în Grecia

Noi incendii puternice în Grecia

Noi incendii puternice în Grecia

Noi incendii puternice în Grecia

Autostrada Egnatia, închisă în zona incendiului

O alertă de urgență la 112 a fost emisă locuitorilor din apropierea zonelor afectate de incendiul izbucnit sâmbătă în pădurile din apropierea orașului Alexandroupoli, din nord-estul Greciei.

La scurt timp după ora 13.00, Protecția Civilă a emis alerta prin SMS către locuitori din Melia, Nipsa, Pefka și Loutros, îndemnându-i să rămână vigilenți și să urmeze instrucțiunile autorităților.

Autoritățile au închis autostrada Egnatia pe ambele sensuri până la intersecția zonei industriale Alexandroupolis din cauza fumului gros.

Traficul a fost deviat pe drumul Feron-Alexandroupoli, în timp ce șoferii și cetățenii sunt rugați să fie deosebit de atenți și să respecte instrucțiunile poliției.

Incendiul masiv de lângă Alexandroupoli, declanșat de un fulgere

Incendiul mare a izbucnit încă de sâmbătă după-amiază, la câțiva kilometri de Alexandroupoli ar fi fost provocat de fulgere, a declarat primarul orașului, Yiannis Zamboukis.

Vorbind la Mega TV, acesta a spus că incendiul a izbucnit după o furtună.

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineața în zona Melia din Alexandroupoli, potrivit Mega TV.

La ora 13:00, a fost trimis un mesaj de la 112 pentru locuitorii din zonele Melia, Nipsa, Pefka și Loutra. 

Noi incendii puternice în Grecia, în zona Alexandroupoli

Noi incendii puternice în Grecia, în zona Alexandroupolis


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si