„Majoarea cu 40% a pensiilor este prinsă în Legea pensiilor şi este o lege veche, din 2018. Şi, din câte îmi amintesc, a fost votată de toată lumea. Iar acolo scrie că pensiile se majorează cu 40% de la 1 septembrie 2020, iar în Legea bugetului de stat pentru anul acesta, suma a fost prevăzută.

Dacă acum au făcut o ordonanţă prin care vor să majoreze doar cu 14%, acea ordonanţă a ajuns în Parlament şi dacă în Parlament va fi respinsă se poate ataca la Curtea Constituţională legea de respingere a ordonanţei.

Dar legea de majorare cu 40% a pensiilor rămâne, nu se amână.

Dacă ordonanţa prin care s-a modificat şi se spune că pensiile se majorează doar cu 14%, nu cu 40% este respinsă în Parlament, rămâne legea cu 40% care trebuie să se aplice”, a explicat, marţi seara, la România TV, Augustin Zegrean.

Creșterea pensiilor, impact bugetar de 6 miliarde de euro

Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR, atrage atenția că riscăm să declanșăm o  criză a datoriei publice, potrivit unei opinii publicată pe  pagina personală de Facebook. Cristian Popa menţionează că opinia publicată nu reprezintă poziţia BNR sau CFA. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Moţiunea de cenzură pregătită ar reduce semnificativ capacitatea Guvernului de a evita o  creştere masivă a cheltuielilor publice, spune oficialul BNR, care avertizează că moţiunea ar putea lua dreptul Guvernului de a da Ordonanţe de Urgenţă (OuG), iar fără ele la 1 septembrie costurile cu pensiile cresc cu 40%, ceea ce se traduce într-un impact bugetar de 6 miliarde de euro doar în 2021. 

Citeste si:   Veste proastă pentru economia României. Investițiile străine directe, la pământ

„Avem o criză de sănătate publica, o criză economică și riscăm să aprindem una nouă: o criza a datoriei publice. Punând ultimele știri în context este ca și cum ne jucăm cu chibriturile pe întuneric într-un depozit de benzină", scrie Cristian Popa pe Facebook.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si