Noile măsuri anti-Covid-19 vin în prima zi a unui weekend de Ziua Muncii. Chinezii profită de obicei de această ocazie pentru a călători prin ţară, dar anul acesta cel mai grav focar de cazuri de la începutul anului 2020 îi forţează pe mulţi să rămână acasă.

Noi măsuri de combatere a virusului Covid-19, luate în capitala Chinei

În ultima perioadăă, chinezii s-au confruntat cu o varianta Omicron extrem de contagioasă, astfel autorităţile chineze şi-au întărit politica de zero Covid, efectuând teste şi izolare masive de îndată ce apar primele cazuri.

Totodată, aceste măsuri stricte au dus la o încetinire a economiei ţării şi la o frustrare crescândă în rândul oamenilor.

Beijingul a transmis, sâmbătă, că după aceste cinci sărbători legale, accesul în spaţiile publice va fi şi mai limitat. Din 5 mai, un test Covid negativ efectuat în ultima săptămână va fi obligatoriu pentru a intra "în multe locuri publice şi pentru a lua transportul în comun”, potrivit unui anunţ făcut pe contul WeChat al capitalei.

Citeste si: Bilanț coronavirus: 887 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Noi măsuri împotriva Covid-19 luate în China

Noi măsuri împotriva Covid-19 luate în China

[Sursa foto: PixaBay]

Astfel, pentru activităţi precum evenimente sportive şi călătorii în grup, participanţii vor trebui, să prezinte un test Covid negativ efectuat în ultimele 48 de ore, împreună cu dovada că au fost complet vaccinaţi.

Citeste si: A reapărut rujeola, boala contagioasă pentru copiii nevaccinați

China a raportat mai mult de 10.700 de noi cazuri de Covid-19 în toată ţara, aproape toate în Shanghai, capitala economică.

Metropola din estul ţării, închisă timp de aproape o lună, a raportat sâmbătă peste 10.100 de cazuri în ultimele 24 de ore, sau aproape jumătate din cazurile zilnice care au fost înregistrate la începutul lunii aprilie. La Beijing, numărul cazurilor a crescut la 54, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate.

De asemenea, testele Covid vor fi gratuite pentru rezidenţi începând de marţi, a mai precizat presa de stat.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre un posibil nou val de COVID în România: „Vom avea vaccinuri adaptate”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si