Purtatorului de cuvant de la Penitenciarul Gherla a confirmat ca Ridzi a ajuns pe mana medicilor. "Date personale despre starea Monicai Iacob sau de ce afectiuni sufera nu pot sa va comunic. Intr-adevar este internata la Spitalul de Boli Infectioase Cluj-Napoca şi urmeaza in curand sa se intoarca la Penitanciar. Din cate ştiu, astazi va fi externata", a oficialul inchisorii, in urma cu doua zile, citata de gazetadecluj.ro

Totusi, persoane din preajma fostului politician vorbesc despre afectiunile ce ii ataca organismul si sustin ca ele sunt destul de vechi si abia pot fi tinute sub control. De altfel, se stie ca Ridzi sufera de leucopenie, o boala de sange foarte rara,care necesita un tratament permanent si conditii igienice corespunzatoare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

“Monicai Ridzi ii este foarte greu in puscarie. Ea este foarte bolnava si, de multe ori, a cerut clementa oamenilor legii, inclusiv a presedintelul Klaus Iohannis pentru a fi eliberata. Leucopenia de care sufera este pacatoasa, iar conditiile de detentie sunt foarte dificile. Anul trecut, ea a stat internata multa vreme la Spitalul Penitenciarului Jilava, si, cu greu, a putut sa isi revina. Sotul ei, Tiberiu, a vrut sa o duca la o clinica in strainatate, dar nu a avut acceptul judecatorilor.

Pana la urma, dupa luni intregi de stat la pat, fosta politiciana si-a revenit! A fost transferata la Gherla si, o perioada, starea ei a fost una buna. Pana de curand, cand, din pricina conditiilor din celula, frig si umiditate, probleme au reaparut. Ele s-au agravat si s-a ajuns chiar la situatii dificile, cu stari de rau si ameteli. In atari conditii, a fost necesara o noua internare a femeii, unde i s-au facut analize amanuntite si i s-a dat un tratament medicamentos”, au dezvaluit surse apropiate.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, in 16 februarie 2015, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului. Ea isi executa pedeapsa in regim semideschis si a cerut recent schimbarea regimului in unul deschis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si